20:35 29.12.2015

60% опитаних українців вважають, що події в країні розвиваються в неправильному напрямі - опитування

2 хв читати
60% опитаних українців вважають, що події в країні розвиваються в неправильному напрямі - опитування

Наприкінці 2015 року 60% опитаного населення вважає, що події в Україні розвиваються в неправильному напрямі, а в правильності напряму розвитку подій упевнений у грудні 2015 року 21% населення, свідчать результати опитування фонду "Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва" та Київського міжнародного інституту соціології.

"Для тих, хто вважає, що Україна рухається в неправильному напрямі, свідченням помилковості шляху є такі аргументи: досі триває війна на сході (73%), зростають ціни, а зарплати не зростають (69%), високий рівень корупції (57%), у людей немає упевненості у своєму майбутньому (38%), сильно зросли комунальні тарифи (36%), країною досі правлять олігархи (31%)", - йдеться в прес-релізі "2015-й: політичні підсумки - думка населення", оприлюдненому у вівторок на сайт фонду.

Для тих, хто вважає, що Україна рухається в правильному напрямі, головними аргументами цієї упевненості є такі: рух України у напрямі європейської інтеграції (63%), зростання соціальної активності людей, поширення волонтерства (39%), здійснення в країні, хоча і не занадто швидко, потрібних реформ (38%), зміцнення української армії, яка змогла дати відсіч агресору (34%), більша згуртованість та патріотичність людей (33%).

Основним сигналом того, що країна почала йти "в правильному напрямі", для більшості населення стало б передовсім закінчення бойових дій, встановлення миру на Донбасі (73%), загальне зростання української економіки (56%), загальне зростання рівня життя людей - пенсій, зарплат, стипендій (52%), притягнення до кримінальної відповідальності корупціонерів (50%), створення нових робочих місць (37%).

На думку населення, зазначають соціологи, головними завданнями, на яких влада має зосередити свої зусилля, є такі: врегулювати ситуацію на Донбасі, досягти миру (78,5%), боротися з корупцією та корупціонерами (56%), підвищити пенсії та зарплати (48%), регулювати ціни, знижувати комунальні тарифи (45%), здійснювати соціальний захист незабезпечених людей (31,5%), відновлювати промисловість, створювати нові робочі місця (31%).

"Думка щодо правильності чи неправильності напряму руху України формується у абсолютної більшості населення з власного досвіду (63%)", - йдеться в прес-релізі.

Дослідження провели фонд "Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва" та Київський міжнародний інститут соціології з 15 по 25 грудня 2015 року. Опитано 2 тис. 40 респондентів віком від 18 років в усіх регіонах України, за винятком Криму. У Луганській і Донецькій областях опитування було проведено лише на підконтрольних Україні територіях. Теоретична похибка вибірки - 2,3%. Опитування проводилося за фінансової підтримки Європейського Союзу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поки що немає жодного підтвердження, що РФ насправді має намір завдати ударів по лікарнях у Києві - військова адміністрація

На Набережному шосе в Києві 27 квітня короткочасно обмежать рух транспорту - КМДА

Окупанти вивели на бойове чергування в Чорне море два носії "Калібрів" - Сили оборони півдня

Інформатора воєнної розвідки РФ, який шпигував за артилерією ЗСУ, засуджено до 11 років в'язниці

Кабмін України затвердив порядок призначення та виплат допомоги дітям із ВІЛ

Зеленський із дружиною у Славутичі вшанували пам'ять ліквідаторів катастрофи на ЧАЕС

У Золотій Балці Херсонської області двоє постраждалих від атаки російського дрона - обладміністрація

Іспанія та Греція відмовилися передати Україні системи ППО - ЗМІ

Зеленський закликав на засіданні "Рамштайн" надати Україні далекобійну зброю, ППО та артилерію

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА