10:58 30.12.2015

Китай та Федрезерв стануть ключовими чинниками для світової економіки у 2016 р. - Лагард

1 хв читати
Китай та Федрезерв стануть ключовими чинниками для світової економіки у 2016 р. - Лагард

Перехід економіки Китаю на нову модель розвитку та нормалізація кредитно-грошової політики Федеральної резервної системи (ФРС) США стануть ключовими чинниками у світовій економіці у 2016 році, зазначила голова Міжнародного валютного фонду (МВФ) Крістін Лагард у статті, опублікованій у виданні Handelsblatt.

Нові орієнтири в економічному розвитку КНР можуть викликати спад інвестицій і попиту на сировинні товари, що приведе до стабільно низьких цін на сировину, вважає К.Лагард.

Водночас зростання ключової ставки в США може спричинити хвилю дефолтів компаній, і це негативно позначиться на банках і економіках країн, особливо тих, які розвиваються, зазначає голова МВФ.

За словами К.Лагард, важливим завданням для країн, що розвиваються, є посилення нагляду за валютними ризиками великих компаній, тоді як в єврозоні необхідно вирішити питання з неповоротними кредитами, обсяг яких сягає EUR900 млрд.

Загалом керівник МВФ очікує нерівномірного і такого, що розчаровує, зростання глобального ВВП у 2016 році. Вона додала, що прогнози на середньострокову перспективу для світової економіки погіршилися через низьку продуктивність праці, старіння населення і наслідки фінансової кризи.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА