12:02 30.12.2015

Міноборони створює конкурсну комісію з розробки концепції музею будинку І.І.Сікорського

2 хв читати
Міноборони створює конкурсну комісію з розробки концепції музею будинку І.І.Сікорського

У Міністерстві оборони України оголошено про створення конкурсної комісії з розробки концепції музею будинку І.І.Сікорського, повідомляє прес-служба оборонного відомства країни.

"До її складу запрошують фахівців у галузі історії повітроплавання та авіації, представників громадських організацій та окремих громадян, які мають досвід і відповідні знання в питаннях збереження вітчизняної історії, архітектури, будівництва та реставрації історичних пам'яток, а також небайдужих громадяни України, які можуть запропонувати організаційне та фінансове сприяння", - йдеться в повідомленні.

Попередньою концепцією музею будинку І.І.Сікорського пропонується створення історико-культурного художнього центру, в якому відбуватимуться експозиції, присвячені безпосередньо постаті авіаконструктора з демонстрацією його особистих речей та документів, розвитку повітроплавання та літальних апаратів на території України кінця XIX - початку ХХ століття, а також відтворення аеродинамічної лабораторії Сікорського.

Комісія також матиме завдання підготувати пропозиції щодо варіантів збереження історичного будинку та його фасадної частини в її історичному вигляді на підставі архівних матеріалів, історичних креслень, фотографій будівлі початку ХХ століття та іншої технічної документації.

Як зазначили в міністерстві, одним із можливих варіантів створення майбутнього музею, з урахуванням фактичного стану споруди, її неодноразової перебудови та стану фундаменту, може бути відтворення фасадної стіни та створення сучасної споруди для розміщення музею європейського рівня.

Під час роботи передбачається встановлення контактів із членами родини І.І.Сікорського у США для залучення їх до роботи у складі комісії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА