14:39 30.12.2015

"Укрнафта" сплатила 1,77 млрд грн дивідендів

2 хв читати
"Укрнафта" сплатила 1,77 млрд грн дивідендів

ПАТ "Укрнафта", найбільша нафтовидобувна компанія України, в якій державі належить 50%+1 акція, перерахувала державі дивіденди в розмірі 1,77 млрд грн, повідомив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк.

"Хотів би доповісти членам уряду і українського народу – 1,77 млрд грн компанія "Укрнафта" перерахувала до держбюджету. Сплачені дивіденди", – сказав прем'єр, відкриваючи засідання Кабінету Міністрів у Києві в середу.

А. Яценюк нагадав, що уряду в поточному році вдалося домогтися зміни керівництва компанії та відновлення над нею державного контролю.

Раніше "Укрнафта" заявляла про припинення всіх своїх зобов'язань за дивідендами за 2011-2014 роки на загальну суму 2 млрд 411,93 млн грн у рахунок покриття боргів НАК "Нафтогаз України" за отриманий у 2008 році газ, проте все ж таки виплатила "Нафтогазу України" 632,3 млн грн дивідендів за 2014 рік.

Міністерство економічного розвитку і торгівлі на початку листопада нарахувало "Укрнафті" 90,45 млн грн пені за несвоєчасну виплату дивідендів, а наприкінці листопада суд визнав виплату дивідендів "Укрнафтою" за 2011-2013 роки шляхом заліку зустрічного з "Нафтогазом України".

Крім того, А. Яценюк попередив нещодавно призначеного за підсумками конкурсу голову правління ПАТ "Укрнафта" Марка Роллінса про узяте нм зобов'язання забезпечити виплату компанією державі 1,77 млрд грн дивідендів. Прем'єр зазначив, що невиконання цього зобов'язання, яке М. Роллінс особисто підписав при призначенні на цю посаду, тягне за собою звільнення, невиплати і штрафні санкції.

НАК "Нафтогаз України" належить 50%+1 акція "Укрнафти", групі компаній, пов'язаних з акціонерами Приватбанку, – близько 42% акцій.

"Укрнафта" в січні-вересні 2015 року отримала чистий прибуток у розмірі 4,062 млрд грн, що в 5,3 рази більше показника за аналогічний період минулого року. Її чистий дохід за дев'ять місяців 2015 року зріс на 15,5% – до 21,011 млрд грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Президент підписав закон про застосування англійської мови в Україні

У прикордонній смузі в межах Ужгородського району введено додаткові режимні обмеження

Кожен звільнений 31 травня з російського полону повідомив про катування з боку РФ - місія ООН

У Мінкультури замислюються над питанням, чи потрібно скорочувати мережу закладів культури з огляду на скорочення населення України

Постпреди ЄС погодили санкції щодо Білорусі

Від початку доби ворог проявляє найбільшу активність на покровському та лиманському напрямках - Генштаб ЗСУ

РФ тримає в Азовському морі два ракетоносії з 16 "Калібрами"

Більшість українців негативно ставиться до ідеї проведення виборів до завершення війни - опитування

Зеленський привітав Рютте з призначенням на посаду генсека НАТО

Рютте: З нетерпінням очікую жовтня, щоб приступити до виконання обов'язків генсека НАТО

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА