12:59 02.01.2016

Київ вводить ембарго на низку товарів із РФ з 10 січня

2 хв читати
Київ вводить ембарго на низку товарів із РФ з 10 січня

Із 10 січня і щонайменше до 5 серпня 2016 р. діятиме ембарго на низку товарів із РФ, введене українським урядом у відповідь на російське ембарго.

Згідно з оприлюдненою 2 січня на урядовому сайті постановою Кабміну №1147 від 30 грудня 2015 р. "Про заборону ввезення на митну територію України товарів, що походять з Російської Федерації ", до 5 серпня 2016 р. заборонено "ввезення на митну територію України товарів, що походять з Російської Федерації, за переліком згідно з додатком".

"Ця постанова набирає чинності з 10 січня 2016 року. Постанова втрачає чинність 5 серпня 2016 року або після скасування заборони ввезення на митну територію Російської Федерації товарів сільськогосподарського призначення, продукції та сировини, що походять з України", – йдеться в постанові українського уряду

Як повідомлялося, Міністерство економічного розвитку і торгівлі України у зв'язку з діями РФ розробило разом з іншими органами виконавчої влади пропозиції щодо санкцій у відповідь: введення з 2 січня 2016 року для російських товарів ставок ввізного мита режиму найбільшого сприяння та з 10 січня 2016 року - заборони ввезення низки з них.

Зокрема, МЕРТ запропонувало ввести ембарго на постачання російських продуктів харчування: м'яса, риби, низки молочних продуктів, плавлених сирів, кави, чаю, харчових сумішей, кондитерських і хлібобулочних виробів, продуктів дитячого харчування, макаронних виробів, соусів; смакових добавок і приправ, пива, спирту, горілки, кормів для собак, сигарет із фільтром.

Окрім цього, в запропонованому переліку, на відміну від російського, є хлористий калій із вмістом калію, інсектициди, фунгіциди, гербіциди, засоби, що запобігають проростанню паростків, і регулятори зростання рослин, родентициди, оболонки штучні для ковбасних виробів, обладнання для залізниць або трамвайних колій та локомотиви дизель-електричні.

Росія з 1 січня 2016 р. поширила дію продовольчого ембарго на Україну. Це передбачено постановою уряду РФ від 21 грудня 2015 року про поширення на Україну економічних заходів у відповідь у зв'язку з її приєднанням до антиросійських санкцій.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Посли G7 стежать за відбором нового керівництва ВККС

Зеленський обговорив із делегацією групи Європарламенту Renew Europe військову допомогу та євроінтеграцію України

Засновника криптобіржі FTX Сема Бенкмана-Фріда засуджено до 25 років в'язниці

Нікопольський район протягом дня зазнав п’яти артилерійських обстрілів і п’яти атак БПЛА

План України з п'яти кроків щодо розблокування українсько-польського кордону має позитивну динаміку - Шмигаль

Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

Зеленський і голова Національних зборів Франції обговорили співпрацю в оборонній сфері

Лише 3% випущених РФ із початку року по Україні ракет, безпілотників і керованих бомб уразили військові цілі - Умєров

Окупанти завдали авіаудару по Миколаївці Донецької області, загинула місцева жителька - МВС

Україні потрібна допомога, щоб підготуватися до російського наступу, - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА