13:03 02.01.2016

У низці міст України 1 січня відбулися факельні марші з нагоди дня народження Степана Бандери

2 хв читати

Факельні марші, віче та мітинги з нагоди 107-ї річниці від дня народження лідера Організації українських націоналістів Степана Бандери відбулися 1 січня, в п'ятницю, в Києві, Львові, Луцьку, Івано-Франківську, Кіровограді, Дніпропетровську, Сумах, Херсоні та Слов'янську.

Факельний марш у Києві нараховував близько тисячі людей і завершився урочистим вічем на майдані Незалежності.

У Львові у факельному марші взяли участь близько 300 людей, повідомив портал zaxid.net. Коли марш проходив площу Ринок, один з учасників запалив щось схоже на димову шашку, що призвело до виникнення задимленості біля Ратуші. Колону охороняли близько 20 правоохоронців, які в міру необхідності ненадовго перекривали рух автотранспорту.

У Луцьку відбулося приурочене до події віче, в якому, за інформацією прес-служби ВО "Свобода", взяли участь представники громадськості, активісти та депутати місцевих рад. На початку заходу священики УПЦ Київського патріархату відправили молитву.

Факельний марш також відбувся в Івано-Франківську, завершившись біля пам'ятника С.Бандері, повідомив міський портал "Бліц-Інфо".

У Кіровограді близько 50 людей пройшли факельним маршем, що завершився невеликим вічем на площі Богдана Хмельницького, повідомило агентство "УНН".

У Дніпропетровську, за інформацією телеканалу "112", для участі у факельному марші зібралися близько 60 людей.

У Сумах близько 200 активістів взяли участь у факельному марші. Учасники пройшли від меморіалу Героям Небесної сотні до центрального міського кладовища, де поховані бійці АТО.

У Херсоні у факельному марші взяли участь близько 100 осіб.

Факельний марші відбувся також у Слов'янську (Донецька обл.). Видання "Новости Донбасса" повідомляє, що організатором заходу виступила місцева організація партії "Свобода". На місці проведення акції, як повідомляється, були також правоохоронці.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА