13:07 02.01.2016

Після чотирирічної перерви житомирський аеропорт знову прийматиме літаки

1 хв читати

Державіаслужба України видала сертифікат на аеродром житомирського аеропорту Смоковка, який дозволяє аеропорту знову приймати літаки після чотирирічної перерви.

"30 грудня він (аеропорт Смоковка - ІФ) отримав сертифікат аеродрому, такий самий як у Борисполя та Жулян", - написав на своїй сторінці у Facebook мер Житомира Сергій Сухомлин.

Мер зазначив, що необхідно завершити підготовчі роботи і після свят отримати сертифікат служби авіаційної безпеки, після чого в аеропорту приземлиться перший літак авіакомпанії Yanair.

"Тут здійснюватимуть технічне обслуговування бортів компанії. В умовах складного бюджету на 2016 рік хочу зазначити, що компанія Yanair зареєстрована в Житомирі, а, значить, і податки надходитимуть до міського бюджету, і головне, що сотні житомирян отримають робочі місця", - написав С.Сухомлин.

24 листопада 2011 року Державіаслужба виключила аеродром Смоковка, що функціонував з 1939 року, з реєстру цивільних аеродромів України. На території аеропорту розташований невеликий перон, адміністративні будівлі, аеровокзал та злітно-посадкова смуга завдовжки 1500 метрів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА