14:52 05.01.2016

Українці зможуть заощадити до 20% на опаленні – Зубко

2 хв читати
Українці зможуть заощадити до 20% на опаленні – Зубко

Протягом опалювального сезону українці зможуть заощадити близько 20% вартості послуг із централізованого опалення, повідомляє прес-служба Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства (Мінрегіон) у вівторок із посиланням на главу відомства Геннадія Зубка.

Як наголошується в повідомленні, це стало можливим завдяки змінам, внесеним до порядку нарахування плати за послуги з централізованого опалення для населення – відповідна постанова Кабінету міністрів України набула чинності з 19 грудня 2015 року.

Згідно з повідомленням, з урахуванням внесених змін, основним чинником, що визначає розмір щомісячної плати за послуги з централізованого опалення, є фактична температура навколишнього середовища у відповідному місяці. Інші фактори, що впливають на розмір плати за такі послуги – тривалість опалювального сезону, фактична кількість днів надання таких послуг у розрахунковому місяці, а також кількість календарних днів у місяці.

За словами Г. Зубка, таким чином, плата за послуги з централізованого опалення за грудень 2015 року буде нарахована з урахуванням внесених до порядку її нарахування змін.

"Враховуючи те, що розрахунковим періодом є календарний місяць, Мінрегіон вже звернув увагу обласних та Київської міської державних адміністрацій на те, що плата за послуги з централізованого опалення за грудень 2015 року має нараховуватися споживачам за новою методологією", – сказав Г. Зубко.

Як повідомлялося, 17 грудня Кабінет міністрів України оприлюднив постанову №1037 від 30 жовтня 2015 року, що коригує порядок нарахування оплати за послуги централізованого опалення, залежно від фактичної температури навколишнього середовища протягом місяця.

ПАТ "Київенерго" ще в жовтні впровадив пілотний проект із нарахування оплати за тепло за таким алгоритмом, однак, оскільки Кабмін не публікував свого рішення, у листопаді компанії довелося перейти назад на стару систему.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Києві затримали псевдобізнесменів, які за фальшивими документами хотіли отримати в банку кредит на 25 млн грн

У Брюсселі відбудеться Форум ЄС-Україна з питань оборонної промисловості

Кличко візьме участь у Саміті мерів європейських міст, приуроченому до Дня Європи

РФ наразі не запрошена на Саміт миру, але мирний процес без Росії неможливий - МЗС Швейцарії

Ворог не прорвався до каналу Сіверський Донець - Донбас, ситуація в районі Часового Яру контрольована, другу лінію оборони укріплено - ОСУВ "Хортиця"

За минулу добу на півдні України знищено авіаракету, два БПЛА Shahed і два "Орлани"

Нардепу Клочку повідомлено про підозру в незаконному збагаченні на понад 11 млн грн

На катерах ВМС ЗСУ "Ірпінь" і "Рені", отриманих від Естонії, виконуватимуть бойові завдання

Україна не має реалістичного плану "Б" у короткостроковій перспективі без допомоги США - Стефанішина

У п'ятницю в Україні буде тепло і сухо, на півдні вдень до 26°, у Чернігівській та Сумській областях 15-20°

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА