18:16 05.01.2016

Шокін доручив розслідувати законність автоматичного розподілу апеляційної скарги у справі Корбана

2 хв читати
Шокін доручив розслідувати законність автоматичного розподілу апеляційної скарги у справі Корбана

Генеральний прокурор України Віктор Шокін доручив невідкладно відкрити кримінальне провадження щодо перевірки законності проведення автоматичного розподілу апеляційної скарги на рішення суду про арешт лідера партії "УКРОП" Геннадія Корбана на обраний йому запобіжний захід.

Як повідомляється у вівторок на сайті Генпрокуратури, В.Шокін 5 січня 2016 р. доручив внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості за результатами розгляду звернення голови Апеляційного суду Києва щодо перевірки законності проведення автоматичного розподілу апеляційної скарги на рішення Дніпровського районного суду про арешт Г.Корбана.

Генпрокурор доручив невідкладно провести досудове розслідування в цьому кримінальному провадженні із залученням фахівців СБУ.

У ГПУ зазначають, що у своєму зверненні голова Апеляційного суду Києва Я.Головачов повідомив, що 30 грудня 2015 р. відповідно до Кримінального процесуального кодексу України апеляційну скаргу адвоката Г.Корбана зареєстровано в автоматизованій системі електронного документообігу та здійснено автоматизований розподіл справи серед суддів, які уповноважені розглядати провадження зазначеної категорії.

Водночас 31 грудня 2015 р. до Апеляційного суду Києва надійшли численні звернення захисників підозрюваного Г.Корбана, а також звернення народного депутата Ігоря Луценка (фракція "Батьківщина"), що начебто є підстави вважати, що під час розподілу зазначеної судової справи мало місце втручання в автоматизовану систему документообігу суду.

Крім того, до суду надійшло звернення народного депутата Олександра Грановського ("Блок Петра Порошенка") про необхідність проведення перевірки аргументів захисників Г.Корбана щодо можливого втручання в автоматизовану систему з метою недопущення зловживання цим фактом під час розгляду справи в апеляційному суді.

"Враховуючи обставини, що розгляд судової справи стосовно Г.Корбана набув широкого суспільного резонансу, Генеральна прокуратура України вжила всіх передбачених законом заходів для перевірки доводів, викладених у вищезгаданих зверненнях на предмет законності проведення автоматичного розподілу апеляційної скарги адвоката Г.Корбана на постанову слідчого судді Дніпровського райсуду. Києва", - сказано в повідомленні ГПУ.

Як повідомлялося, 5 січня Апеляційний суд Києва переніс розгляд апеляції захисту Г.Корбана на обраний йому запобіжний захід у вигляді арешту на 13 січня.

Захисники підозрюваного припустили, що мало місце втручання в автоматизовану систему документообігу суду під час розподілу справи Г.Корбана, у зв'язку з чим вони заявили про відвід головуючому судді Денису Масенку.

Вислухавши клопотання, Д.Масенко заявив, що потрібен час для з'ясування, чи було втручання в систему, й оголосив перерву.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА