14:17 06.01.2016

МЗС України засудив проведення КНДР ядерних випробувань

1 хв читати
МЗС України засудив проведення КНДР ядерних випробувань

Міністерство закордонних справ України засудило проведення ядерних випробувань Корейською Народно-демократичною Республікою (КНДР), оскільки такі дії становлять серйозну загрозу міжнародному миру і безпеці.

"В Україні глибоко стурбовані заявами керівництва КНДР про здійснення 6 січня 2016 року чергового випробування ядерного пристрою. Згаданий крок Пхеньяна є грубим порушенням резолюцій Ради безпеки ООН, може привести до подальшого значного загострення складної ситуації на Корейському півострові, становить серйозну загрозу міжнародному миру і безпеці", - сказано в заяві МЗС України, оприлюдненій прес-службою відомства в середу.

"Україна як держава, яка добровільно відмовилася від власного ядерного арсеналу і неухильно дотримується принципів ядерного непоширення, рішуче засуджує такі дії КНДР. Вважаємо, що це питання має бути невідкладно розглянуте Радою безпеки ООН", - зазначають у МЗС України.

В Україні очікують, що КНДР припинить випробування ядерних пристроїв, дотримуватиметься відповідних резолюцій Радбезу ООН і відновить діалог з МАГАТЕ.

"Проблематика непоширення зброї масового знищення перебуватиме в центрі нашої уваги в період непостійного членства України в Раді безпеки ООН у 2016-2017 роках", - також поінформував український МЗС.

Як повідомлялося, в ніч на 6 січня 2016 року північнокорейське телебачення повідомило, що КНДР успішно провела перше випробування термоядерної бомби.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кількість держслужбовців в Україні скоротилася на 571 особу за перший квартал 2024 року - НАДС

У Нікополі четверо постраждалих після атаки РФ - обладміністрація

Єрмак обговорив Українську формулу миру з директором Офісу з нацбезпеки при президентові Республіки Корея

У лікарні помер чоловік, який постраждав унаслідок обстрілу Одеси 29 квітня

СБУ повідомила про підозру митрополиту УПЦ (МП) із Запоріжжя в розпалюванні релігійної ненависті

У Сумській області в 5-кілометровій зоні від кордону з РФ посилено особливий режим

У парку-пам'ятці "Межигір'я" розпочався процес передання майна в управління державі, після його завершення парк відкриють для відвідувачів

Найближчі дні в Україні будуть теплими, невеликий дощ пройде на сході країни

Керівнику "Київавтодору" висунуто підозру щодо збитків на ремонтах доріг у Києві

McDonald's планує відкриття ресторанів у Боярці, Гатному та Чабанах

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА