19:39 06.01.2016

ДФС попереджає про відповідальність за незаконне ввезення з РФ заборонених товарів

2 хв читати
ДФС попереджає про відповідальність за незаконне ввезення з РФ заборонених товарів

Державна фіскальна служба (ДФС) України попереджає про відповідальність за незаконне ввезення з території Російської Федерації заборонених товарів, повідомило відомство в середу.

ДФС нагадує, що Кабмін своєю постановою затвердив перелік товарів походженням із РФ, ввезення яких на територію України заборонено з 10 січня 2016 року.

"Таким чином, у разі переміщення товарів з порушеннями митних правил вживатимуться заходи щодо фіксації правопорушень та притягнення осіб до відповідальності", - йдеться в повідомленні.

ДФС нагадує, що за переміщення через "зелений коридор" товарів, заборонених або обмежених законодавством, або товарів в обсягах, що перевищують неоподатковувану норму, накладається штраф у розмірі 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а заборонені або такі, що перебувають під обмеженням, товари конфіскуються. Якщо переміщення відбувалося поза митним контролем чи з приховуванням від контролю, то до порушника застосовується штраф у розмірі 100% вартості товарів, товари конфіскуються. Конфіскується і транспорт, який застосовувався для контрабанди.

ДФС нагадує, що у разі виявлення факту зберігання, перевезення, придбання чи використання товарів і комерційного транспорту, ввезених на митну територію України поза митним контролем, до правопорушників застосовується стягнення у вигляді штрафу в розмірі 100% вартості товарів, транспорту або їх конфіскації.

Як повідомлялося, проти набуття чинності угодою про ЗВТ між Україною та ЄС виступала Росія, яка вважає, що створення такої зони може негативно вплинути на російську економіку.

РФ, Україна та ЄС тривалий час провадили тристоронні консультації для врегулювання спірних питань, але безуспішно. Тому Російська Федерація з 2016 року скасовує режим ЗВТ стосовно України і вводить продовольче ембарго.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА