11:41 08.01.2016

Нова система держзакупівель у Міноборони надала можливість заощадити близько 200 млн грн

2 хв читати
Нова система держзакупівель у Міноборони надала можливість заощадити близько 200 млн грн

Нова система державних закупівель, впроваджена в Міністерстві оборони України, надала можливість заощадити в 2015 році близько 200 млн грн, заявив заступник міністра оборони України Юрій Гусєв.

"Компанія Ernst&Young зараз нам активно допомагає будувати нову систему держзакупівель. Незважаючи на те, що ми – єдине міністерство, яке впровадило позапорогові електронні закупівлі – для цього було окреме рішення Кабміну – ми ще й окремо будуємо нову систему контролю якості, нову систему закупівель, яка була б максимально прозорою для платників податків, і була зрозуміла для військовослужбовців", - заявив Ю. Гусєв в ефірі "5 каналу" в п'ятницю.

Він зазначив, що з серпня 2015 року, коли в Міноборони почав роботу офіс реформ, вже багато чого вдалося досягти. Так, впровадження нової системи електронних закупівель дозволило заощадити близько 200 млн грн від очікуваної вартості тих або інших видів забезпечення. "Наприклад, літню форму на початку 2015 року Міноборони закуповувало приблизно за 900 грн, а наприкінці року ця ціна була вже близько 600 грн. І таких прикладів багато", - заявив заступник міністра.

Також за його словами, була створена єдина інформаційна медична система, що дозволяє вводити перші дані про пораненого безпосередньо в зоні АТО, після чого ці дані, потрапляючи в єдину систему, стають доступними для лікарів, наприклад, у шпиталі в Києві, куди доставляється поранений боєць, ще до його прибуття.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА