14:42 08.01.2016

Яценюк доручив провести перерахунок оплати за тепло

2 хв читати
Яценюк доручив провести перерахунок оплати за тепло

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявляє, що оплата за теплопостачання має бути перерахована в тих будинках, де послуга не була надана на належному рівні.

"За всіма об'єктами теплопостачання, де послуга не була надана якісно. І основне - запланувати в поточному році відповідні ремонтні роботи в таких будинках", - заявив А. Яценюк на засіданні міжвідомчого оперативного штабу Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій у Києві в п'ятницю.

Прем'єр нагадав, що в 2015 році доходи місцевих бюджетів збільшилися на 40%. "Сподіваюся, поточний ріг також буде плідним для місцевих бюджетів", - сказав він і висловився за те, щоб ці кошти спрямовували на енергоефективність: на ремонт мереж, утеплення будинків.

Також глава уряду зажадав від місцевої влади відновити електропостачання в областях, де відбулося аварійне відключення електроенергії через несприятливі погодні умови. "Передусім йдеться про Одесу, Кіровоград, Дніпропетровськ та частину Донецької області", - зазначив А. Яценюк.

Він також запропонував у разі необхідності оперативно проводити засідання штабу "для того, щоб бути готовим до подолання будь-якої надзвичайної ситуації".

У свою чергу, заступник голови НАК "Нафтогаз України" Сергій Перелома повідомив, що зараз у сховищах зберігаються 13,1 млрд куб. м газу, чого цілком достатньо для потреб України. "Споживання у нас від сьогодні почало скорочуватися. У минулому році 7 січня було 220 млн куб. м на добу. У цьому році 7-го числа спожили 194 млн куб. м газу", - додав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА