14:25 11.01.2016

Пашинський вважає Delta Capital Лещинського законним акціонером кондитерської фабрики в Житомирі

3 хв читати
Пашинський вважає Delta Capital Лещинського законним акціонером кондитерської фабрики в Житомирі

Народний депутат України, заступник голови фракції "Народний фронт" Сергій Пашинський називає швейцарську Delta Capital Юрія Лещинського законним акціонером ЗАТ "Житомирські ласощі".

Як написав С.Пашинський на своїй сторінці у "Фейсбук", він має намір сприяти об'єктивному розслідуванню рейдерського захоплення підприємства, в якому власники фабрики звинувачують Ігоря Бойка та Андрія Портнова.

"Враховуючи величезний громадський резонанс навколо цієї теми, я зроблю усе можливе, щоб злочини цих панів були об'єктивно розслідувані, а ЗАТ "Житомирські ласощі" були повернені законним акціонерам", - написав С.Пашинський на своїй сторінці в "Фейсбук" у відповідь на звинувачення в пособництві рейдерському захопленню кондфабрики.

За словами С.Пашинського, історія рейдерського захоплення "Житомирські ласощі" почалася ще в 2010 році, коли в американських інвесторів відібрали їхню власність.

"У квітні 2010 року я допомагав звільнити з-під варти голову правління ЗАТ "Житомирські ласощі", оскільки був упевнений, що його затримання мало політичне підгрунтя - колектив фабрики підтримував Юлію Тимошенко на президентських виборах 2009-2010-го року", - написав С.Пашинський.

За словами депутата, що посилається на заяву голови наглядової ради і акціонера ЗАТ Ю.Лешинського, в цей час деякий І.Бойко, який мав на той момент відношення до управління підприємством, і А.Портнов захопили фабрику. Підприємство ЗАТ "Житомирські ласощі" було ліквідовано, а його майно приєднане до ТОВ "Будстайл" І.Бойко.

"Фактично, наскільки я розумію, на сьогодні ЗАТ "Житомирські ласощі" не відновило свою роботу, оскільки кримінальна банда, що захопила підприємство ще в 2010 році, не збирається віддавати вкрадене. Перед новорічними святами для відвертання рішення суду на територію фабрики Бойка і його подільниками були загнані сотні так званих "тітушек", - додав С.Пашинський.

Як повідомлялося, С.Пашинський звернувся до Національного антикорупційного бюро з проханням перевірити інформацію про нібито його пособництво в захопленні фабрики "Житомирські ласощі".

Протистояння за право контролю над кондитерською фабрикою в Житомирі між нинішніми і колишніми власниками загострилося увечері 30 грудня 2015 року. У зв'язку з наявністю оперативної інформації про прибуття на підприємство групи невідомих осіб поліція залучила додаткові сили, щоб уникнути силового розвитку подій.

Увечері 30 грудня акціонери ЗАТ "Житомирські ласощі" заявили про неможливість потрапити на кондфабрику. Свої права на неї вони підтвердили постановою Вищого адміністративного суду України від 23 грудня 2015 року.

Окрім цього, акціонери вже почали інвентаризацію майна. Фабрика була взята під охорону держслужби охорони і розпочала планову господарську роботу.

Прес-служба юридичної особи - товариства з додатковою відповідальністю (ТДВ) "ЖЛ" заявила про неправомірність таких дій. Згідно з повідомленням на сайті компанії, Ігор Бойко і Юрій Лещинський є громадянами США. У ТДВ стверджують, що ЗАТ "Житомирські ласощі" належить тільки старе обладнання і "можливість випускати невідому продукцію". Усі бренди, зокрема ТМ "Житомирські ласощі", зареєстровані на І.Бойка. Нові бренди - Zhytomir Sweets - належать торговому дому І.Бойка.

Конфлікт між Ю.Лещинським та І.Бойком за права власності на фабрику триває з 2010 року.

Кондитерська фабрика в Житомирі заснована в 1944 році, асортимент налічує понад 250 найменувань. Загальна виробнича потужність підприємства 80 тис. тонн продукції на рік, на фабриці функціонує 28 виробничих ліній.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна розпочала переговори про укладання угоди з безпеки з Португалією

Чоловіки мобілізаційного віку матимуть змогу отримати паспорт громадянина України або паспорт для виїзду за кордон лише на території країни

США таємно поставили Україні ракети ATACMS, українські сили вперше застосували їх минулого тижня

ППО знищила одну ворожу ракету та три розвідувальні БПЛА

Зеленський заслухав доповіді Сирського та Умєрова

Зеленський подякував американцям, які працюють на оборонних підприємствах

За добу ворог завдав 13 ракетних та 51 авіаудар, обстріляв понад 110 населених пунктів України

ЗС України відбили 18 ворожих атак на лиманському напрямку, 13 – на бахмутському

Єрмак подякував Саллівану і команді адміністрації президента США за зусилля на шляху схвалення допомоги Україні, розповів про ситуацію на фронті

Умєров подякував США за підписаний пакет законів: Життєво важливий крок у зміцненні здатності захищати нашу незалежність

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА