17:50 11.01.2016

Генпрокурор Шокін відмовив своєму заступнику Каську у відрядженні до США

2 хв читати
Генпрокурор Шокін відмовив своєму заступнику Каську у відрядженні до США

Генеральний прокурор України Віктор Шокін відмовив своєму заступнику Віталію Каську у відрядженні до Вашингтона (США), заявила народний депутат з фракції "Блок Петра Порошенка" Світлана Заліщук.

"Поспілкувалася з американськими колегами і поділяю їх обурення, коли на прохання української генпрокуратури США пропонує допомогу, зокрема в рамках міжнародного співробітництва, зокрема повернення та конфіскації майна попереднього режиму, але генпрокурор відмовляє у відрядженні до Вашингтона своєму заступнику, тому що це В. Каско", - написала С. Заліщук на своїй сторінці у Facebook у понеділок

"А тому що не треба було чіпати діамантових прокурорів, чи якась формальна відповідь?" - уточнила вона.

Нардеп зазначила, що це вже п'ята відмова у відрядженні заступнику генпрокурора В.Каську, який у Генпрокуратурі відповідає за міжнародне співробітництво та допомогу європейських та американських партнерів українській прокуратурі. "Ще було відхилено запрошення Ради Європи та OECD – профільної антикорупційної організації.

Також С. Заліщук оприлюднила на своїй сторінці копію офіційного листа англійською мовою з американського посольства в Генпрокуратуру України, а також переклад цього документа.

"Я дуже розчарована, що ви відмовили в можливості заступнику генерального прокурора Віталію Каську долучитися до української делегації високого рівня, яка мала б відвідати Вашингтон у січні. Як ви знаєте, делегація планує зустрітися з низкою високопоставлених представників з Міністерства юстиції та закордонних справ. Одна з важливих тем, запланованих до обговорення, - міжнародне співробітництво. Пан Касько є відповідальним за міжнародне співробітництво, конфіскацію майна та його повернення до Генеральної прокуратури України. Тому його участь є вкрай важливим. Ви неодноразово просили про допомогу США, тоді як ми пропонуємо таку унікальну можливість для ваших експертів, ви відмовляєте пану В. Каську взяти участь. Ці зустрічі також нададуть можливість учасникам обговорити з їхніми американськими візаві політику та практичні кроки щодо антикорупційних реформ. Не дозволяючи пану Каську приєднатися до делегації, ви можете перешкоджати просуванню зусиль щодо втілення реформ", - зазначено в листі, переклад якого надала С. Заліщук.

У листі також висловлюється надія, що генпрокурор В. Шокін перегляне своє рішення про можливості участі В. Каська у зустрічах у Вашингтоні.

Як повідомлялося, 4 січня 2016 року заступник генпрокурора України Віталій Касько повідомив, що Генеральна прокуратура України передала до суду обвинувальний акт у кримінальних провадженнях щодо так званих "діамантових прокурорів" - колишніх заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця і заступника керівника ГСУ Генпрокуратури Володимира Шапакіна.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА