16:56 12.01.2016

Яйця до Ізраїлю експортувала лише одна українська компанія - Держветфітослужба

2 хв читати
Яйця до Ізраїлю експортувала лише одна українська компанія - Держветфітослужба

Лише одна українська компанія нині експортує яйця до Ізраїлю, за минулий рік вона експортувала 32 млн харчових яєць до чотирьох країн, повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в Державній ветеринарній та фітосанітарній службі (Держветфітослужба).

У Держветфітослужбі уточнили, що українській стороні було повідомлено про підозру на вміст бактерії Salmonella Enteritidis у партії яєць, поставлених до Ізраїлю з України, 6 січня 2016 року.

"Згідно з розпорядженням заступника головного державного інспектора ветеринарної медицини 6 січня ухвалено рішення щодо проведення протиепізоотичного розслідування на підприємстві, що здійснювало експорт харчового яйця до держави Ізраїль", - повідомили в Держветфітослужбі.

Паралельно було відібрано біологічні матеріали для дослідження до відповідної регіональної державної лабораторії ветеринарної медицини та Державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної діагностики в Києві.

"Дослідження тривають. За результатами дослідження буде поінформовано і ізраїльську сторону, і українське суспільство", - додали у відомстві.

Представники Держветфітослужби планують 13 січня вирушити до Ізраїлю на переговори для з'ясування питань, пов'язаних із можливим виявленням Salmonella Enteritidis в українському харчовому яйці та відповідними заходами щодо відновлення експорту яєць до Ізраїлю.

У переговорах з ізраїльським компетентними органами та бізнес-співтовариством планується участь заступника голови Держветфітослужби Олександра Вержиховського та першого заступника голови відомства Володимира Лапи.

За даними Держветфітослужби, загалом за 2015 рік українські компанії експортували 900 млн яєць до різних країн світу.

Як повідомлялося, в серпні 2015 року ПрАТ "Агрофірма "Березанська птахофабрика" (Київська обл.) і ПАТ "Агрофірма "Авіс" (Хмельницька обл.), підконтрольні агрохолдингу "Авангард", отримали дозвіл на експорт курячих столових яєць до Ізраїлю.

"Авангард" - вертикально інтегрований холдинг, що спеціалізується на виробництві яєць та яєчних продуктів, є найбільшим гравцем на українському ринку. Агрохолдинг у липні-вересні 2015 року отримав $1,08 млн чистого прибутку проти $47,58 млн чистого збитку за аналогічний період минулого року.

Агрохолдинг "Авангард" завершив 2014 рік із чистим збитком $26,918 млн проти $238,083 млн чистого прибутку у 2013 році. Його консолідована виручка за минулий рік скоротилася на 37% - до $419,618 млн.

Агентству "Інтерфакс-Україна" на момент виходу новини не вдалося отримати коментар агрохолдингу "Авангард".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

РФ вивела в Чорне море підводний ракетоносець

Росіяни продовжують обстрілювати Херсонську громаду, одна людина загинула, троє поранені

Служба зовнішньої розвідки має бути більш активною

Міноборони України ініціювало законодавче визначення поняття "кібервійна"

У Запоріжжі ще 24 освітні заклади перейдуть на змішану форму з 1 квітня

Сирський обговорив із головою Об'єднаного комітету начштабів США Брауном потреби ЗСУ та стратегічні питання

Українська авіація за добу завдала ударів по 14 місцях скупчення окупантів та їхньої техніки

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 77 авіаударів по Україні, обстріляли близько 100 міст і сіл

Житель Вовчанська загинув унаслідок пожежі, спричиненої ворожим обстрілом

Генштаб: ЗС України відбили за добу на новопавлівському напрямку 13 атак окупантів, на бахмутському - 11

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА