17:01 12.01.2016

Вищий госпсуд повернув у держвласність незаконно приватизований елеватор вартістю 21 млн грн

1 хв читати
Вищий госпсуд повернув у держвласність незаконно приватизований елеватор вартістю 21 млн грн

Вищий господарський суд України повністю задовольнив вимоги прокурора Первомайської місцевої прокуратури Харківської області та визнав незаконною приватизацію майнового комплексу одного з державних хлібоприймальних підприємств загальною площею 30 тис. кв. м.

"Вимоги прокурора були підтримані спочатку апеляційним господарським судом, а потім і Вищим господарським судом України", - повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області.

За інформацією прес-служби, наприкінці 2011 року виконком селищної ради Сахновщинського дозволив державному підприємству, реорганізованому в публічне акціонерне товариство, видати свідоцтво про право приватної власності на нежитлові об'єкти і споруди місцевого елеватора. В подальшому на основі цього документа хлібоприймальне підприємство вартістю 21,3 млн грн перейшло у власність приватної структури.

"При цьому зміна форми власності зазначеного майнового комплексу документально не підтверджена. До того ж, відповідно до законодавства, це підприємство не підлягає приватизації, ні корпоратизації", - цитує прес-служба керівника місцевої прокуратури Володимира Говоруху.

У зв'язку з цим прокурор подав позов до суду. Суд першої інстанції в задоволенні позову відмовив, проте апеляційний і Вищий госпсуд визнали вимоги прокурора обґрунтованими і задовольнили їх.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА