17:52 12.01.2016

У 2015 році чисельність ЗСУ було збільшено до 250 тис. людей

2 хв читати
У 2015 році чисельність ЗСУ було збільшено до 250 тис. людей

Чисельність Збройних сил України минулого року було збільшено до 250 тис. людей особового складу, заявляє міністр оборони України Степан Полторак.

"За минулий рік ми збільшили чисельність Збройних сил України до 250 тисяч осіб, відновили 34 тисячі та закупили 3,5 тисячі одиниць військової техніки, змінили систему підготовки особового складу, систему управління та зв'язку, здійснили часткову мобілізацію. Ці заходи, зокрема, дозволили стримати російську агресію на сході України", - заявив С.Полторак на зустрічі з послом Австрії в Україні Герміне Поппеллер у Києві у вівторок.

Як повідомляє прес-служба Міноборони, від української сторони в зустрічі також брали участь керівники низки структурних підрозділів оборонного відомства, а Г.Поппеллер супроводжував аташе з питань оборони при посольстві Австрії Еріх Сімбюргер.

Під час спілкування сторони обговорили поточну ситуацію в Україні в цілому та в зоні проведення антитерористичної операції, а також питання діяльності ЗСУ.

За словами С.Полторака, якщо в 2015 році йшлося про відновлення боєздатності ЗСУ, формування нових частин і підрозділів, то у 2016 році йдеться про проведення кардинальних реформ в українській армії. "Є проблеми, але ми їх розуміємо і готові вирішувати - ми хочемо змін. Важливо, щоб проведені реформи були активні та безповоротні", - зазначив він.

У цьому контексті міністр запропонував найближчим часом провести зустріч із главою австрійського оборонного відомства. "Співпраця наших оборонних відомств дуже цікава і важлива з точки зору обміну досвідом та налагодження необхідного діалогу", - сказав С.Полторак.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни обстріляли 12 громад у прикордонні Сумської області

Побратимські відносини встановили Львівщина та Каліфорнія

26 квітня: Яке сьогодні свято, все про цей день

США готуються підписати контракти на озброєння для України на $6 млрд

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА