18:16 12.01.2016

Ще чотирьом "беркутівцям" оголошено підозру щодо подій під час Революції гідності, усі вони пройшли переатестацію

1 хв читати
Ще чотирьом "беркутівцям" оголошено підозру щодо подій під час Революції гідності, усі вони пройшли переатестацію

Чотирьом екс-працівникам колишнього підрозділу "Беркут" оголошено підозру щодо подій під час Революції Гідності, всі вони пройшли переатестацію, повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України.

Як зазначено в повідомленні, оголошено про підозру двом командирам відділень та двом бійцям полку поліції особливого призначення Головного управління поліції в м. Києві (колишнім співробітникам столичного спецпідрозділу міліції "Беркут") за ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 365, ч. 1 ст. 366, ч. 2 ст. 384 КК України, за фактами перевищення влади та незаконного затримання активістів громадського руху "Автомайдан" у ніч із 22 на 23 січня 2014 р. на вулиці Щорса та Грушевського в Києві, що супроводжувалося застосуванням до них насильства та пошкодженням їхніх автомобілів.

Крім того, "беркутівців" обвинувачують у службових підробленнях рапортів та наданні завідомо неправдивих показань, поєднаних із обвинуваченням активістів у тяжких злочинах, на підставі яких їх було затримано, притягнуто до кримінальної відповідальності за нібито хуліганські дії та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

У прес-службі наголосили, що зазначені колишні "беркутівці" успішно пройшли переатестацію, а двоє з них отримали підвищення, ставши командирами відділень.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА