12:46 13.01.2016

Україна проводить переговори про єдиний наскрізний тариф "Шовкового шляху" з Азербайджаном і Казахстаном

2 хв читати

Україна проводить переговори з Азербайджаном і Казахстаном про запровадження єдиного наскрізного транзитного тарифу на перевезення вантажів контейнерним поїздом, що слідуватиме за маршрутом Україна-Грузія-Азербайджан-Казахстан-Китай (через Каспійське і Чорне моря), і віирушатиме з Іллічівська 15 січня в демонстраційний рейс, повідомив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк під час засідання уряду в середу.

За його словами сьогодні, 13 січня, в Баку тривають переговори з цього питання, і А. Яценюк доручив міністру інфраструктури Андрію Пивоварскому поінформувати про підсумки цих переговорів.

"З прем'єрами Казахстану й Азербайджану я говорив. Наше завдання - мати єдиний наскрізний тариф, максимально завантажити цей поїзд. Якщо ми завантажимо його, то собівартість транспортування українських товарів буде значно нижчою. Після підписання відповідних угод я прошу активно працювати з нашими партнерами, щоб побудувати альтернативний шлях постачання українських товарів", - сказав А. Яценюк.

Міністр інфраструктури А. Пивоварський додав, що він особисто буде присутнім 15 січня на демонстраційному запуску цього поїзда.

"У п'ятницю я буду в Іллічівську запускати цей експериментальний потяг, який відпрацює весь логістичний ланцюжок за вказаним "Шовковим шляхом", який не просто дасть доступ до українських товарів альтернативним шляхом, а й створить новий шлях між Азією і Західною Європою", - констатував А. Пивоварський.

Як повідомлялося, цей маршрут є новим напрямком "Шовкового шляху" і альтернативою, що надасть можливість перенаправити вантажопотоки в східному напрямку в обхід території Росії. Він передбачає поромні переправи Чорного і Каспійських морів (Іллічівськ - Батумі і Алят - Актау-Порт) і має бути конкурентним порівняно з традиційним сухопутним маршрутом.

Для запуску контейнерного поїзда були узгоджені технологія, прискорені терміни доставки, тарифні умови, визначені оператори поїзда. Демонстраційний рейс буде відкриттям альтернативного шляху доправлення вантажів з України до країн Середньої Азії. Орієнтовний склад контейнерного поїзда становитиме 20 вагонів.

"Незважаючи на зупинку Російською Федерацією транзиту товарів через свою територію, Мінінфраструктури спільно з "Укрзалізницею" продовжать роботу над створенням альтернатив для перенаправлення вантажопотоків у східному напрямку", - зазначало раніше Мінінфраструктури України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ викрила мережу агентів ФСБ РФ, які готували вбивство президента України, затримано двох полковників Управління держохорони

НАЗК виявило ознаки незаконного збагачення мера Очакова

Кабмін продовжив на місяць відстрочку від призову, яка надана рішеннями Мінекономіки

Опитування: 83% українців вважають, що держава має втрутитися в діяльність УПЦ (МП), 82% не довіряють цій церкві

На Центральному залізничному вокзалі Києва відкрився інформаційний пункт рекрутингу до ЗСУ

У протоці Босфор сів на мілину суховантаж Alexis, що прямував з України до Єгипту

У Тисі виявили тіла трьох потопельників – Держприкордонслужба України

Російські війська за добу 11 разів обстріляли населені пункти Донеччини, евакуйовано 506 осіб

У Кривому Розі на території військкомату помер військовозобов'язаний

Перший півфінал "Євробачення-2024" відбудеться у вівторок, українці за кордоном зможуть проголосувати за Alyona Alyona & Jerry Heil

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА