13:43 13.01.2016

СБУ повідомляє про затримання учасника торішніх подій у Мукачевому

2 хв читати
СБУ повідомляє про затримання учасника торішніх подій у Мукачевому

Працівники Служби безпеки України за дорученням Генеральної прокуратури затримали в Черкасах громадянина України, безпосередньо причетного до подій у м. Мукачевому Закарпатської області 11 липня 2015 року.

"Затриманого обґрунтовано підозрюють у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 255 (створення та участь у злочинній організації - ІФ) і ч. 2 ст. 258 (терористичний акт, що спричинив тяжкі наслідки, - ІФ) Кримінального кодексу України", - йдеться в повідомленні прес-центру СБУ.

Як зазначено в повідомленні, раніше чоловіка було оголошено в розшук, адже він переховувався від органів досудового розслідування. "Співробітники спецслужби встановили місцезнаходження розшукуваного і 12 січня затримали його в Черкасах", - розповіли в СБУ.

Учасника "мукачівських подій" затримано згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України (затримання уповноваженою службовою особою), запобіжний захід йому обере суд.

Як повідомлялося, 11 липня 2015 р. у м. Мукачевому (Закарпатська обл.) сталася перестрілка за участю людей, близьких до народного депутата Михайла Ланя, місцевих міліціонерів, а також членів "Правого сектора". За різними даними, внаслідок перестрілки загинули до п’яти осіб, близько 14 були поранені. Шість бійців "Правого сектора" сховалися в лісовому масиві в околицях Мукачевого, двох затримали, ще двох госпіталізували.

Як згодом з'ясувала тимчасова слідча комісія Верховної Ради, головною причиною збройного конфлікту в Мукачевому стало з'ясування стосунків між представниками основних політико-бізнесових угрупувань Закарпатської області навколо контролю за контрабандними потоками. Конфлікт став можливим через те, що в регіоні були передумови для безкарної діяльності озброєних злочинних груп, зокрема з використанням символіки патріотичних організацій.

Голова Закарпатської облдержадміністрації Геннадій Москаль 21 липня повідомив, що дії представників закарпатського "Правого сектора", що влаштували стрільбу в Мукачевому, кваліфікуються як бандитизм, підозрюють 13 осіб у віці від 18 до 39 років, 12 із них - закарпатці, один - житель м. Слов’янська Донецької області.

За словами радника глави СБУ Юрія Тандіта, у рамках розслідування подій було проведено понад 50 обшуків в обох сторін конфлікту, відкрито сім кримінальних проваджень.

У липні в МВС заявили, що ключовою особою збройного конфлікту в Мукачевому є командир закарпатського батальйону Добровольчого українського корпусу (ДУК) "Правий сектор" Роман Стойка, звільнений раніше з органів внутрішніх справ. Він зник 17 серпня, після чого був оголошений у розшук.

У вересні двоє з членів "Правого сектора", що брали участь у "мукачівських подіях" і згодом переховувалися, загинули в ДТП на Дніпропетровщині.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Данія має намір посилити фінансову допомогу оборонній промисловості України

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

Українська авіація завдала 16 ударів по районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали 31 ракетного і 46 авіаційних ударів по території України

За добу на лінії фронту відбулося 71 бойове зіткнення

Через ворожий обстріл у Дніпропетровській області поранено троє людей

Голову Броварської райадміністрації, який вчинив резонансну ДТП, звільнено з посади

Росіяни продовжили завдавати ударів по південних регіонах України, є загиблі та постраждалі

Росіянам вдалося прорватися і закріпитися в частині Очеретиного - ОСУВ "Хортиця"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА