15:40 13.01.2016

Київрада направить до Мінкультури звернення про переведення Києво-Печерської лаври з Московського до Київського патріархату

1 хв читати
Київрада направить до Мінкультури звернення про переведення Києво-Печерської лаври з Московського до Київського патріархату

Комісія Київради з питань місцевого самоврядування на засіданні вирішила не розглядати звернення та петиції щодо юрисдикції Києво-Печерської лаври, а направити їх до Міністерства культури, повідомляє депутат Київради (фракція "Солідарність") Олександр Пабат.

"Петиції про зміну/збереження юрисдикції Києво-Печерської Лаври, а також листування з аргументами і погрозами як на користь, так і проти прецеденту, будуть передані Мінкульту", - написав О. Пабат на сторінці у Facebook.

У той же час він не виключив можливості у перспективі повернути комплекс у комунальну власність: "Сьогоднішнє рішення комісії Київради залишити петиції і звернення щодо Києво-Печерської лаври без розгляду, юридично виправдано переклавши відповідальність на Мінкульт, правда, із застереженням, що в перспективі можливе порушення питання про повернення об'єкта місту".

Депутат нагадав, що з 2010 року Києво-Печерська лавра перебуває у сфері управління Мінкультури.

Петиція "За проведення збору підписів громадськості Києва про переведення Києво-Печерської лаври з Московського в Київський патріархат" зареєстрована 7 грудня 2015 року і набрала 13538 голосів.

Петиція "За проведення збору підписів громадськості міста Києва про збереження Києво-Печерської лаври у підпорядкуванні канонічної Української православної церкви" розміщена 11 грудня 2015 року і набрала 20495 голосів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА