12:35 14.01.2016

"Укрспирт" підписав контракт на поставку спирту до Польщі

2 хв читати
"Укрспирт" підписав контракт на поставку спирту до Польщі

Державне підприємство спиртової та лікеро-горілчаної промисловості "Укрспирт" у січні 2016 року підписало контракт на постачання польської компанії Destylacje Polskie 50 тис. декалітрів спирту.

Згідно з прес-релізом компанії в четвер, контракт передбачає подальше збільшення обсягів поставок.

"Наша амбітна мета: за перший квартал цього року досягти обсягу поставок на зовнішні ринки не менше, ніж за 2015 рік. Це дасть компанії не лише прибуток, але і додасть віри у власні сили колективу. Нагадаю, що в 2015 році на зовнішні ринки було відвантажено близько 200 тис. дал продукції", - цитує прес-служба заступника директора ДП "Укрспирт" Сергія Блескуна.

При цьому він зазначив, що орієнтація на експорт важлива ще й тому, що у зв'язку зі значним підвищенням акцизного податку на спирт (+50%) прогнозується зниження активності споживачів на внутрішньому ринку.

Як повідомив С. Блескун, близько 80% продажів "Укрспирту" на внутрішньому ринку припадає на виробників лікеро-горілчаних виробів, що робить добробут спиртової галузі залежним від лікеро-горілчаної галузі. Збільшення частки експорту нівелює такі ризики.

С. Блескун також зазначив, що нарощування частки експорту - один із пріоритетів діяльності "Укрспирту" на 2016-2017 рр... Наразі тривають переговори про постачання технічного спирту до Польщі, спирту етилового - до Туреччини. Існують домовленості про відвантаження спирту етилового до Угорщини.

"До сьогоднішнього дня підприємство мислило і діяло як монополіст: шукати клієнта немає необхідності - вони самі прийдуть і куплять. Наразі з таким підходом на зовнішніх ринках працювати нереально. Тому ми розбудовуємо процеси, ставимо високі цілі. Вивчається попит, розробляються пропозиції, що враховують особливості різних ринків, проводиться індивідуальна робота з потенційними клієнтами", - додав заступник директора "Укрспирту".

ДП "Укрспирт" зараховано сфери управління Міністерства аграрної політики та продовольства. У 2014 році заводи держпідприємства виробили близько 15 млн декалітрів спирту. Весь обсяг реалізовано на внутрішньому ринку.

За словами екс-виконувача обов'язків директора "Укрспирту" Романа Іванюка, в 2015 році на заводах ДП було вироблено на 25% менше спирту порівняно з 2014 роком. Збиток у 2014 році становив 550 млн грн, тоді як чистий прибуток у 2015 році - 300 млн грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти завдали два удари по Харкову, пошкоджено нежитлові приміщення та житлові будинки

Єрмак під час саміту UNITED24: Україні не потрібен будь-який мир, нам потрібен справедливий мир

Від початку доби було 88 бойових зіткнень, на Покровському напрямку ворог атакував 22 рази за підтримки авіації

Окупанти за добу випустили по Україні 13 ракет і завдали 37 авіаударів із застосуванням 47 КАБів

НБУ планує обмежити Р2Р перекази на час війни 30-ма операціями до 100 тис. грн на місяць

Потрібно більше зусиль і рішучості світових лідерів, щоб російський терор нарешті програв - Зеленський

Рада має намір заборонити під час війни розголошення окремих відомостей із судових рішень

Кількість ворожих атак на фронті зросла до 79, окупанти авіаударами зрівнюють із землею Вовчанськ

Кількість жертв російського ракетного удару по Одесі 29 квітня збільшилася до восьми - у лікарні померла чотирирічна дівчинка

Визначених Укренерго лімітів вистачить Києву 24 травня в середньому на 76% потреб, діятимуть графіки відключень

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА