14:29 14.01.2016

Бойовики "ДНР" з початку дії чергового "режиму повної тиші" вже 20 раз обстріляли позиції ЗС України

2 хв читати
Бойовики "ДНР" з початку дії чергового "режиму повної тиші" вже 20 раз обстріляли позиції ЗС України

З початку вступу в силу проголошеної в середу в Мінську на засіданні Тристоронньої контактної групи із врегулювання ситуації на Донбасі чергового "режиму повної тиші" в зоні АТО бойовики не лише не припинили провокації, але збільшили їх інтенсивність, повідомляють у штабі АТО.

"У Мінську вчора чітко домовилися: з 00:00 годин 14 січня - суворо дотримуватися режиму повної тиші" в зоні АТО. Були зроблені відповідні заяви, а сама ініціатива щодо припинення вогню пролунала з вуст представника російської сторони... З моменту вступу в дію останніх вимог про припинення вогню гібридні російсько-терористичні банди курсу не змінили. Починаючи з півночі агресори вже близько 20 разів відкривали вогонь у бік позицій українських воїнів. Обстріли тривають і зараз", - повідомили в прес-центрі штабу АТО у четвер удень.

Водночас, йдеться в інформації, одними обстрілом бойовики не обмежуються. Так, близько 10.30 четверга ворожа диверсійно-розвідувальна група була помічена біля тимчасово окупованого селища Комінтерновое, розташованого в "сірій зоні" неподалік Маріуполя.

"Диверсанти збиралися здійснити чергову збройну провокацію і пожертвувати для цього життями жителів селища Водяне, розташованого неподалік, відкрили прицільний вогонь по будівлях місцевих з перенесенням його на позиції одного з українських підрозділів, що виконує завдання на тому напрямку. Відбулося бойове зіткнення, в результаті якого наші воїни дали рішучу відсіч", - розповіли в прес-центрі.

Очевидно, зазначили в штабі, демонстративно заявляючи про наміри мирно вирішити конфлікт на сході України, лідери бойовиків ведуть подвійну гру. "Адже виправдати виявлену довіру до них з боку російських кураторів, ефективність використання отриманих зі сходу зброї і грошей, можливо лише порушуючи все, що притаманне нормальному цивілізованому суспільству. І режим "повної тиші" бойовики, як бачимо, тлумачать абсолютно по-своєму", - йдеться у повідомленні штабу АТО.

Як повідомлялося, за минулу добу українські військовослужбовці зафіксували 70 обстрілів їхніх позицій в зоні АТО протягом доби.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Харківщині за добу внаслідок обстрілів загинули троє мирних жителів

Силами ППО за добу знищено п'ять розвідувальних БПЛА в південних областях України

Українська авіація за добу завдала ударів по дев’яти районах скупчення сил противника

На фронті за добу було 155 бойових зіткнень, на харківському напрямку ворог здійснив 12 атак

Війська РФ за добу завдали по Україні 13 ракетних і 118 авіаційних ударів

За добу на Донеччині через російські обстріли поранено двох жителів

У Херсонській області за добу у результаті обстрілів одна людина загинула, ще п'ятеро дістали поранення, серед них дитина

Сили оборони за добу ліквідували 1260 окупантів

Припинення вогню в Газі можливе хоч завтра, якщо ХАМАС звільнить заручників

Президент Європейської ради: Накази про евакуацію в "небезпечні зони" для цивільного населення Рафаха неприйнятні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА