15:27 14.01.2016

ДТЕК відмовився приймати вагони з вугіллям від "Львіввугілля" всупереч домовленостям - Міненерговугілля

1 хв читати
ДТЕК відмовився приймати вагони з вугіллям від "Львіввугілля" всупереч домовленостям - Міненерговугілля

Енергохолдинг "ДТЕК" Ріната Ахметова, всупереч раніше досягнутим домовленостям, від 14 січня відмовляється приймати вагони з вугіллям, видобутим на державних шахтах Львівсько-Волинського басейну, повідомила прес-служба Міністерства енергетики та вугільної промисловості України.

"З 14 січня 2016 року без попереднього офіційного повідомлення компанія "ДТЕК" (ТЕС ПАТ "ДТЕК Західенерго") відмовляється приймати вагони з вугіллям, видобутим на державних шахтах регіону і адресованим у відповідній автоматизованій системі ПАТ "Укрзалізниця". Таким чином, державні вуглевидобувні підприємства Львівсько-Волинського басейну недоотримують значну суму грошових коштів від реалізації для виплати заробітної плати шахтарям", - зазначено в повідомленні.

У Міненерговугілля заявляють, що, згідно з досягнутими раніше з ДТЕК домовленостям, енергохолдинг з жовтня 2015 року приймав на "Західенерго" вугілля марки "Г" з держшахт Львівсько-Волинського басейну і відвантажував вугілля власного видобутку марки "А" на Зміївську ТЕС держпідприємства "Центренерго".

Міненерговугілля оцінює місячні постачання вугілля з шахт Львівсько-Волинського басейну в 80 тис. тонн. При цьому транспортування цього вугілля для спалювання його на державній Вуглегірській ТЕС (Донецька обл.) додасть ціні 200 грн/т.

Як повідомлялося, ДТЕК заявив, що не відмовляється працювати з "Львіввугіллям", закликав Міненерговугілля робити ставку на вітчизняне вугілля.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА