18:54 14.01.2016

Порошенко виключив металургію з числа пріоритетних галузей України

1 хв читати
Порошенко виключив металургію з числа пріоритетних галузей України

Металургія випала з числа пріоритетних галузей української економіки, оскільки потребує великих інвестицій, вважає президент України Петро Порошенко.

"На сьогодні український АПК є пріоритетною галуззю, IT-індустрія. Енергозбереження, модернізація об'єктів енергопостачання, інвестиції в ядерну енергетику, гідроакумулювальні (потужності - ІФ). А металургія? - Більше ні, потребує великих інвестицій", - сказав П.Порошенко на прес-конференції в четвер.

Глава держави також відзначив серед пріоритетів розвиток військово-технічного співробітництва та військово-промислового комплексу. "В умовах глобальної дестабілізації попит на продукцію українського ВПК, яка, на жаль (не було б щастя та нещастя допомогло), має унікальний бойовий досвід величезний, і інвестиції в ці галузі є дуже корисними", - пояснив П.Порошенко.

Він додав, що зі зміною менеджменту та підходів з'явилися перспективи в українському авіабудуванні, а інтерес до його продукції проявляє багато країн, зокрема Азербайджан, Іран та Саудівська Аравія.

Президент наголосив, що ключовою стратегією для нього є імплементація угоди про асоціацію та про поглиблену і всеосяжну зону вільної торгівлі (DCFTA) з ЄС, яка дасть змогу відкрити європейські ринки та залучити європейські інвестиції, а також здійснити необхідне реформування української економіки.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА