19:12 14.01.2016

Завершення 2-го перегляду програми EFF для України відбудеться після доопрацювання плану робіт на 2016 р.

2 хв читати
Завершення 2-го перегляду програми EFF для України відбудеться після доопрацювання плану робіт на 2016 р.

Другий перегляд програми EFF для України буде завершено після доопрацювання плану робіт на 2016 рік, повідомив офіційний представник Міжнародного валютного фонду (МВФ) Джеррі Райс.

"Ми надалі зайняті доопрацюванням плану робіт на 2016 рік, який прокладе шлях для завершення другого перегляду. У мене поки що немає дати зборів ради директорів за підсумками другого перегляду. Вона залежить від вирішення деяких наявних питань, що стосуються структурних і фіскальних заходів, які необхідні для гарантування стійкості України в середньостроковій перспективі", - сказав він під час традиційного прес-брифінгу у Вашингтоні в четвер.

Як повідомлялося, відкрита у березні цього року чотирирічна програма EFF загальним обсягом SDR12,348 млрд (близько $17,11 млрд за поточним курсом) із першим траншем у $5 млрд спочатку передбачала щоквартальний перегляд програми, виділення в 2015 році ще трьох траншів по SDR1,18 млрд (близько $1,64 млрд) і зменшення квартальних траншів у 2016-2018 роках до SDR0,44 млрд ($0,61 млрд).

Водночас Україна змогла отримати лише перші два транші, частина першого у розмірі $2,7 млрд пішла уряду для підтримки держбюджету, тоді як одержувачем решти коштів традиційно став Нацбанк.

За словами глави міністерства фінансів України Наталії Яресько, МВФ під час ухвалення рішення про надання Україні чергового третього транша оцінюватиме виконання всіх попередніх умов і структурних маяків, виконання яких має термін до кінця грудня 2015 року. У разі успішного виконання таких умов рада директорів фонду може провести збори щодо виділення третього транша ЕFF наприкінці січня - в лютому.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА