20:17 14.01.2016

Україна приділятиме особливу увагу боротьбі з тероризмом

2 хв читати
Україна приділятиме особливу увагу боротьбі з тероризмом

Міністерство закордонних справ України засуджує нещодавні теракти, що сталися у низці країн, і заявляє про намір України як непостійного члена Ради безпеки ООН вживати заходів для активізації міжнародних зусиль у боротьбі з терористичною загрозою.

"Україна вживатиме заходів для активізації зусиль міжнародної спільноти у системній боротьбі з терористичною загрозою. Як непостійний член Ради Безпеки ООН Україна приділятиме цьому особливу увагу. Ми вітатимемо і підтримуватимемо будь-які зусилля, спрямовані на всебічну і системну протидію цьому явищу та загрозам міжнародному миру і безпеці, що спричиняються терористичними актами і фінансуванням тероризму, а також на переслідування і покарання осіб, винних у цих злочинах", - йдеться в заяві МЗС України, поширеній прес-службою зовнішньополітичного відомства в четвер.

У МЗС вказали на особливе значення ефективності зусиль на міжнародному та національному рівні для запобігання та протидії фінансуванню терористичної діяльності і терористичних організацій та невідворотного переслідування і покарання осіб або організацій, що надають таке фінансування у будь-яких формах і будь-якими методами.

"Забезпечення реальної, а не декларативної співпраці держав і взаємної допомоги їхніх правоохоронних органів у попередженні злочину фінансування тероризму є запорукою подолання цього явища. Будь-яке сприяння цьому злочину з боку державних органів або офіційних осіб має тягнути міжнародну відповідальність держав за вчинення злочину фінансування тероризму", - йдеться в заяві.

МЗС також рішуче засуджує серію жорстоких терористичних актів, що сталися останніми днями, зокрема, в Туреччині, Камеруні, Афганістані, Пакистані та Індонезії, внаслідок яких загинули й дістали поранень люди.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок ворожих обстрілів Вовчанська одна людина загинула, троє поранені

У Харківській області 20 травня оголошено Днем жалоби

Велика Британія передала Україні 80 ракет ППО, понад 1 млн боєприпасів, дрони та системи розмінування

Окупанти втратили на харківському напрямку 1,5 тис. особового складу і 263 одиниці техніки

На фронті найскладніша ситуація на сіверському напрямку, на краматорському і придніпровському атак стало менше

Окупанти завдали удару по Тягинці Херсонської області, поранено місцеву жительку

Графіки погодинних відключень введуть для всіх регіонів України в понеділок

ЗС України за минулий тиждень зміцнили позиції на Харківщині та ефективно протистоять ворогу під Часовим Яром

ЄС уважно стежить за ситуацією навколо приземлення вертольота президента Ірану - Мішель

Держдеп заявив про намір скористатися правом конфіскувати російські активи у США

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА