13:42 15.01.2016

Українська розвідка передала СММ ОБСЄ дані про "Гради" противника біля Харцизька

1 хв читати
Українська розвідка передала СММ ОБСЄ дані про "Гради" противника біля Харцизька

Головне управління розвідки Міністерства оборони України констатує, що ситуація в зоні проведення антитерористичної операції, як і раніше, складна, противник посилює свої підрозділи і ховає заборонене Мінськими угодами озброєння.

"Представникам спеціальної моніторингової місії ОБСЄ надано інформацію про наявність у районі Харцизька забороненого Мінськими домовленостями озброєння - 122-мм РСЗВ "Град", - йдеться в повідомленні ГУР на сайті розвідки в п'ятницю.

Українська розвідка зазначає: "Ситуація в зоні проведення АТО залишається складною. 14 січня здійснено 62 обстріли позицій сил АТО зі стрілецької зброї, гранатометів, 82-мм мінометів, із них: 27 - Луганське, Зайцеве, Майорськ, Новгородське, Троїцьке (слов’янський напрямок); 32 - Авдіївка, шахта Бутовка, Опитне, Піски, Мар’їнка (донецький напрямок), два - Первомайське (волноваський напрямок), один - Водяне (маріупольський напрямок)".

Протягом доби зусилля противника були зосереджені, зокрема, на посиленні/ротації підрозділів на новоайдарському, сєверодонецькому та слов'янському напрямках, на налагодженні виробництва озброєння.

У ГУР також зазначили, що на тимчасово окупованих територіях сходу України залишається складною криміногенна обстановка. Зокрема, в підрозділах 1 армійського корпусу (АК) зафіксовані збройні сутички, пов'язані з перерозподілом зон впливу в регіоні з метою отримання протиправної матеріальної вигоди.

Крім того, в підрозділах 1 АК тривають факти нестатутних відносин між військовослужбовцями, зокрема, численні факти побиття командним складом своїх підлеглих.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Діти не повинні гинути від авіаударів у сучасній Європі, ми маємо захистити їх надійним повітряним щитом - Кулеба

В ООН відреагували на ракетний удар РФ по Дніпру: Ці атаки є прикладом зневаги до людського життя і заслуговують на осуд

У Львові викрили лікарку, яка за гроші встановлювала інвалідність військовозобов'язаним - ДБР

Жителя Миколаївщини, який шпигував для ворога за Силами оборони, засуджено до 15 років в'язниці

Україна та Ізраїль на одному боці проти партнерства Росії та Ірану - Єрмак

Очільники НАБУ і САП обговорили з послами G7 інституційну незалежність антикорупційних органів і резонансні розслідування

Кількість постраждалих у Дніпрі зросла до 24 людей - голова ОВА

Зеленський відвідав один із командних пунктів 41 ОМБр, що обороняє Часів Яр

Польські протестувальники продовжують блокувати рух вантажівок у чотирьох ПП - Держмитслужба

США вивчають можливість постачання Ізраїлю танкових та артилерійських снарядів, військового транспорту більше ніж на $1 млрд - ЗМІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА