15:40 15.01.2016

Аграрії готують зміни до Податкового кодексу в частині спецрежиму щодо ПДВ

2 хв читати
Аграрії готують зміни до Податкового кодексу в частині спецрежиму щодо ПДВ

Зернотрейдери не потребують компенсації податку на додану вартість (ПДВ) і виступають за збереження спецрежиму щодо ПДВ для виробників агропродукції.

Про це повідомив президент Української зернової асоціації (УЗА) Володимир Клименко на прес-конференції в Києві в п'ятницю.

За його словами, народні депутати, що голосували за зміни до Податкового кодексу, були упевнені в можливості внесення змін у першому кварталі 2016 року.

"Аграрії нині готують конкретні зміни до цих документів. Можу вас усіх запевнити: доведеться нашому парламенту поміняти ухвалені рішення... Експортери зерна нічого не лобіювали, ми не хочемо, щоб нам повертали ПДВ, ми не просили, нам це не потрібно", - сказав президент УЗА.

За словами В.Клименка, від експортерів зерна не вимагали "відкатів" протягом трьох років після скасування компенсації ПДВ для них.

"Ми просимо, щоб повернення ПДВ залишили виробникам, щоб не було хапуг, які доїтимуть експортерів", - додав він.

В.Клименко також додав, що для повернення ПДВ зернотрейдерам необхідно 23 млрд грн, яких у бюджеті немає.

Як повідомлялося, Верховна Рада України схвалила компромісне рішення про скасування спеціального режиму оподаткування ПДВ для аграріїв, надавши пільговий режим на період їх переходу на загальну систему оподаткування.

Згідно з озвученим головою податкового комітету Ніною Южаніною в парламенті варіантом змін до Податкового кодексу, в 2016 році на період переходу на загальну систему оподаткування виробникам молока і великої рогатої худоби залишатимуть 80% ПДВ, а решту 20% вони перераховуватимуть до бюджету.

Аграрії, які працюють із зерновими та технічними культурами, відраховуватимуть до бюджету 85% ПДВ, усі інші - 50%. Із 2017 року передбачається скасування спецрежиму ПДВ для сільгоспгалузі.

Нині сільгоспвиробники перебувають на спеціальному режимі оподаткування, який передбачає право аграріїв залишати у своєму розпорядженні суму ПДВ, нараховану на вартість поставлених товарів і послуг, а не сплачувати її до бюджету.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Набережному шосе в Києві 27 квітня короткочасно обмежать рух транспорту - КМДА

Окупанти вивели на бойове чергування в Чорне море два носії "Калібрів" - Сили оборони півдня

Інформатора воєнної розвідки РФ, який шпигував за артилерією ЗСУ, засуджено до 11 років в'язниці

Кабмін України затвердив порядок призначення та виплат допомоги дітям із ВІЛ

Зеленський із дружиною у Славутичі вшанували пам'ять ліквідаторів катастрофи на ЧАЕС

У Золотій Балці Херсонської області двоє постраждалих від атаки російського дрона - обладміністрація

Іспанія та Греція відмовилися передати Україні системи ППО - ЗМІ

Зеленський закликав на засіданні "Рамштайн" надати Україні далекобійну зброю, ППО та артилерію

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА