16:35 15.01.2016

Мінінформполітики України розбирається в історії з поїздкою японських журналістів у Крим

2 хв читати
Мінінформполітики України розбирається в історії з поїздкою японських журналістів у Крим

Міністерство інформаційної політики України з'ясовує, чому японські журналісти поїхали в окупований Крим через Росію, хоча дозвіл їм було надано для в'їзду з України.

"Мінінформполітики готує офіційного листа в редакцію японського видання з проханням пояснити, чому група журналістів завітала в Крим через Москву", - повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у прес-службі відомства.

У міністерстві пояснили, що редакції було видано дозвіл на в'їзд в АРК згідно зі спеціальним порядком та нормами чинного законодавства через територію України.

"Наразі відомство з'ясовує обставини того, чому було порушено законодавство", - сказали в Мінінформполітики.

При цьому у відомстві додали, що "вживуть всіх заходів, щоб захистити права журналістів".

Раніше прокуратура Автономної Республіки Крим при Генпрокуратурі України відкрила кримінальне провадження за фактом незаконного в'їзду на територію анексованого Криму японських журналістів.

"За результатами проведеного моніторингу засобів масової інформації встановлено, що, незважаючи на заборону, в порушення міжнародних санкцій на тимчасово окуповану територію півострова Крим прибули журналісти японської телерадіомовної корпорації "NHK". Ці особи 12.01.2016 р. відвідали Національне виробничо-аграрне об'єднання "Масандра" в місті Ялті, де взяли участь у зйомках документального фільму "Росія сьогодні", - йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури АРК.

У прокуратурі нагадали, що закон про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України встановлює особливий правовий режим перетину кордонів тимчасово окупованої території Криму. Таким чином, журналісти японської телерадіомовної корпорації NHK незаконно потрапили на територію окупованого півострова.

Розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 2 ст. 332-1 КК України (порушення порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї). Санкція статті передбачає позбавлення волі на термін від 3 до 5 років. Матеріали кримінального провадження спрямовані в Генпрокуратуру для визначення підслідності.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

Глава Пентагону на "Рамштайн-21": Ми приділимо особливу увагу посиленню протиповітряної оборони України

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА