16:10 16.01.2016

"Бориспіль" приймає рейси з Жулян як запасний аеродром

2 хв читати
"Бориспіль" приймає рейси з Жулян як запасний аеродром

Міжнародний аеропорт "Бориспіль" (Київ) після інциденту з літаком авіакомпанії МАУ в аеропорту "Київ" (Жуляни), 16 січня приймає рейси як запасний аеродром разом з плановими.

Як повідомила прес-служба аеропорту, зокрема, в 12: 26 він прийняв рейс із Афін грецької авіакомпанії Aegean AirLines, який обслуговується в Жулянах. Ймовірно, рейси з Жулян будуть і далі прийматися 16 січня в "Борисполі", оскільки аеродром у Жулянах закрито до 17:00.

Станом на 14:30 аеропорт "Бориспіль" обслужив 89 рейсів - 48 на відправлення і 41 на прибуття. Загалом у добовому плані польотів на сьогодні заплановані 167 рейсів - 82 прибуття і 85 відправлень.

"Аеродром аеропорту, незважаючи на складні погодні умови, перебуває в експлуатаційному стані. Обмеження щодо прийому/відправлення повітряних суден впродовж 15-16 січня не вводилися. Відхилення від розкладу наявні з урахуванням обов'язкової технології підготовки аеродрому і повітряних суден для роботи в складних метеоумовах", - зазначено в повідомленні.

Крім того, "Бориспіль" повідомив, що його IT-фахівці виявили і оперативно локалізували робочу станцію комп'ютерної мережі аеропорту, інфіковану вірусом Black Energy. Завдяки цьому вдалося уникнути можливого пошкодження інформації або завдання збитків підприємству. Про цей факт також поінформовано Державну службу спеціального зв'язку та захисту України.

Як повідомлялося, літак авіакомпанії МАУ, що виконував рейс Львів-Київ ("Бориспіль") 16 січня пішов на посадку в аеропорт "Київ" (Жуляни), де під час неї викотився за межі злітно-посадкової смуги. Постраждалих немає.

Згідно з прес-релізом МАУ, літак зробив посадку на запасний аеродром в аеропорту "Київ" унаслідок закриття злітно-посадкової смуги аеропорту "Бориспіль".

"В процесі пробігу після посадки сталося викочування повітряного судна за межі торця злітно-посадкової смуги. Ніхто із 134 пасажирів і п'яти членів екіпажу, що перебували на борту, не постраждав. Повітряне судно не пошкоджено. Усі пасажири висаджені з борту. МАУ здійснює доставку трансферних пасажирів у аеропорт "Бориспіль" наземним транспортом", - повідомила авіакомпанія.

Аеропорт "Бориспіль" заперечує закриття ЗПС і зазначає, що аеродром упродовж 15-16 січня перебуває в експлуатаційному стані, обмеження щодо прийому/відправлення повітряних суден не вводилися.

"Задіяна уся спецтехніка і персонал, які забезпечують безперебійний процес очищення ЗПС і перонів. Найголовніше, що при цьому виконуються всі вимоги гарантування безпеки польотів у складних метеоумовах. Нині аеродром аеропорту працює як запасний для прийому рейсів, які мали бути виконані в аеропорт "Київ", - повідомив "Бориспіль".

Комісія Державної авіаційної служби України вже працює на місці інциденту.

Аеродром аеропорту "Київ" спочатку був закритий до 12:00, пізніше закриття було продовжене до 15:00, а тепер - до 17:00.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА