20:31 16.01.2016

Мінфін погодив з Мінінфраструктури підвищення ефективного тарифу на залізничні вантажоперевезення на 15%

2 хв читати
Мінфін погодив з Мінінфраструктури підвищення ефективного тарифу на залізничні вантажоперевезення на 15%

Міністерство фінансів України після отримання укладення Міністерства економічного розвитку і торгівлі, погодило з Міністерством інфраструктури України підвищення ефективного тарифу на залізничні вантажні перевезення на 15%.

"Міністерство фінансів підтримує здійснення тих галузевих реформ, які допоможуть вирішити застарілі структурні економічні проблеми і ліквідувати фіскальні ризики для економіки. Саме тому Мінфін підтримує прагнення Мінінфраструктури до приведення тарифів на залізничні перевезення до економічно обґрунтованого рівня", - зазначено у відповіді Мінфіну на запит агентства "Інтерфакс-Україна".

Це, на думку міністерства, дасть змогу направити додаткові кошти на обслуговування і модернізацію залізничної інфраструктури країни, і тим самим - підвищити фінансову стійкість її ключової транспортної мережі.

Мінфін виступає за збалансований підхід до цього питання з метою запобігання значному негативному впливу підвищення тарифів на економічну активність в Україні.

"Саме тому для ухвалення рішення про підтримку пропозиції Мінінфраструктури щодо підвищення ефективного тарифу на залізничні перевезення на 15% Мінфін прагнув ознайомитися з результатами аналізу впливу запропонованого підвищення на економічну активність підприємств. Згідно з висновком МЕРТ, запропоноване підвищення тарифів додасть до індексу промислових цін лише 0,23 процентних пункта і не суперечить макроекономічному прогнозу, розробленому МЕРТ", - зазначає Мінфін, додаючи, що підвищення тарифу на залізничні вантажоперевезення також дасть змогу забезпечити фінансову стабільність ключової транспортної системи країни і є ключовою умовою для ефективного функціонування "Укрзалізниці".

Як повідомлялося, тарифи на вантажні залізничні перевезення в 2016 році спочатку планувалося підвищити в два етапи: на 30% загалом - з 1 січня і з 1 липня на 15%.

На початку січня 2106 року "Укрзалізниця" повідомила, що індексація тарифів на вантажні перевезення залізничним транспортом у межах України в 2016 році залежить від рішення Міністерства економічного розвитку і торгівлі і Міністерства фінансів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА