13:21 19.01.2016

Рибалка просить перекваліфікувати статтю справи про напад на нього з хуліганства на замах на життя

3 хв читати
Рибалка просить перекваліфікувати статтю справи про напад на нього з хуліганства на замах на життя

Голова комітету з питань фінансової і банківської діяльності Сергій Рибалка (фракція Радикальної партії Олега Ляшка) вважає, що є всі підстави для перекваліфікації кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань, з хуліганства на замах на життя державного або громадського діяча.

"На мою думку - треба перекваліфікувати цю кримінальну справу", - сказав С. Рибалка на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" у вівторок.

Народний депутат повідомив, що звернувся з депутатським запитом до керівника Національної поліції України Хатії Деканоїдзе, в якому просить перекваліфікувати кримінальну справу зі статті "хуліганство" на "замах на життя".

За словами С. Риболки, йому незрозуміло, чому події, які відбулися 14 січня, коли в машину, в якій він перебував, кинули півкілограмові гирі і лише випадок допоміг йому уникнути каліцтв, кваліфікуються правоохоронними органами, як хуліганство.

"У мене виникає питання - чому ці дії кваліфіковані поліцією не як замах на життя, а як хуліганство", – зазначив С. Рибалка.

Він нагадав, що 14 січня близько 21.30 в Києві при виїзді зі стоянки зловмисники кинули металеві гирі в його автомобіль. Одна з них потрапила в лобове скло, а інша - в корпус машини над пасажирським місцем. За словами С. Риболки, поліція навіть не забрала на експертизу пошкоджений автомобіль.

Народний депутат вважає, що за цим інцидентом стоїть його колишній тесть Геннадій Буткевич, співвласник торгової мережі "АТБ", з яким у нього конфлікт триває з початку 2013 року, цей конфлікт пов'язаний зокрема із сімейними відносинами. За словами С. Риболки, його колишня дружина, з якою він розлучений, не дозволяє йому бачитися з дочкою та брати участь у її вихованні.

"Я чітко розумію, що загроза моєму життю існує і далі, І остання подія – це такий дзвіночок: будь обережний, не поводься так, як поводишся, відмовся від дочки, забудь про гроші", - сказав С. Рибалка.

Депутат не виключає і політичних причин цього інциденту і пов'язав їх зі своєю опозиційною діяльністю. За його словами, працює "чітка інформаційна і корупційна машина" проти нього і його близьких.

Він також повідомив, що відмовляється від державної охорони, оскільки не хоче користуватися ніякими привілеями за державний рахунок.

"Я прошу якісного розслідування в рамках чинного законодавства", - зазначає С. Рибалка у депутатському зверненні до керівника Нацполіції.

Як повідомлялося, в жовтні 2014 року група компаній, ущо входять до S. Group (засновник – С. Рибалка), звернулися до Господарського суд Києва з позовом до ТОВ "АТБ-маркет" (співвласник – Р. Буткевич) з метою стягнення заборгованості за наданий товар, а також про накладення штрафних санкцій за несвоєчасне виконання грошових зобов'язань на загальну суму 42 млн грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА