16:12 19.01.2016

МОЗ України підтвердило 51 випадок смерті від грипу

2 хв читати
МОЗ України підтвердило 51 випадок смерті від грипу

Міністерство охорони здоров'я України підтвердило 51 випадок смерті, пов'язаний із захворюванням на грип, повідомив міністр охорони здоров'я Олександр Квіташвілі.

"Ми маємо підтверджені дані щодо 51 смертельного випадку. Вони пов'язані насамперед із пізнім зверненням до лікарів", - сказав він на прес-конференції в Києві у вівторок.

О.Квіташвілі уточнив, що у Вінницькій області зафіксовано сім летальних випадків від грипу та ГРВІ, в Одеській - 20, в Донецькій - чотири, в Рівненській - три, в Кіровоградській, Житомирській, Харківській, Черкаській, Чернівецькій, Львівській - по одному, в Києві - п'ять.

Водночас він зазначив, що нині епідеміологічний поріг із захворюваності на грип перевищений лише в Донецькій і Рівненській областях. "Декілька областей наблизилися до стандартних показників епідемії", - додав він.

Як повідомив міністр, загалом від початку сезону захворюваності в Україні зареєстровано 2,433 млн випадків грипу та ГРВІ. Таким чином, перехворіло близько 6% населення. 88,384 тис. людей, хворих на грип і ГРВІ, були госпіталізовані (3,6% від хворих). Більшість тих, що звернулися по медичну допомогу, - діти (67% хворих).

При цьому О.Квіташвілі зазначив, що захворюваність серед дітей знижується, проте зростає кількість звернень до лікарів дорослих.

У свою чергу керівник Українського центру з контролю та моніторингу захворювань Міністерства охорони здоров'я Любов Некрасова сказала, що після проведення лабораторної діагностики кількість діагностованих випадків грипу буде нижча, ніж кількість тих, що звернулися по меддопомогу.

"Нині для лабораторної діагностики відібрано 2,122 тис. зразків. Це означає, що у нас дуже велике бажання дізнатися, які віруси циркулюють", - сказала вона.

Як повідомлялося, на засіданні міжвідомчого оперативного штабу державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій 8 січня заступник міністра охорони здоров'я Роман Василишин повідомив, що в країні від початку зимового періоду від грипу померли 46 людей, переважно унаслідок надто пізнього звернення до лікарів і спроб самолікування.

Раніше МОЗ підтвердило 25 випадків смерті від ГРВІ, зокрема 22 підтверджені випадки від захворювання, викликаного вірусом АН1 N1, два випадки - вірусом типу В, один випадок - від захворювання, викликаного нетиповим вірусом. Ще в трьох випадках смерть від вірусу грипу не підтвердилася

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Війська РФ за минулий день здійснили 31 обстріл 11 громад Сумської області, поранено трьох людей, із них двоє - діти

Хамас прийняв пропозицію про припинення вогню, але Ізраїль заявив, що вона неприйнятна

Нідерланди планують постачання F-16 Україні з осені

Макрон вітає "зобов'язання" Китаю "утримуватися від продажу будь-якої зброї" Москві

Пентагон засудив "безвідповідальну риторику" Росії

ХАМАС заявив про згоду на запропоновану Єгиптом і Катаром угоду про припинення вогню в Секторі Гази

Саміт миру покаже, хто дійсно виступає за рівноправність у світі

Зеленський заслухав доповідь Сирського за підсумками його поїздки на передову

Генштаб ЗС України: Російські війська за добу завдали двох ракетних і 69 авіаційних ударів, здійснили 52 обстріли з РСЗВ

Генштаб ЗС України: Українська авіація за добу завдала 11 ударів по локаціях військ РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА