20:01 19.01.2016

Для Савченко з огляду на голодовку організовано додаткове медобстеження із застосуванням підтримувальної терапії - прес-служба омбудсмена РФ

2 хв читати

Українська льотчиця, народний депутат України Надія Савченко пройде додаткове медичне обстеження у зв'язку з голодовкою, повідомили "Інтерфаксу" в прес-службі уповноваженого з прав людини в РФ Елли Памфілової у вівторок.

"У зв'язку зі зверненням Е.Памфілової керівництво Головного управління Федеральної служби виконання покарань Росії у Ростовській області організувало додаткове медичне обстеження Савченко із застосуванням підтримувальної терапії. У разі погіршення її здоров'я лікарі готові надати необхідну допомогу та перевести Савченко до спеціалізованого медичного закладу", - сказали в прес-службі.

У прес-службі омбудсмена заявили, що Е.Памфілова тримає ситуацію з триманням Н.Савченко на контролі.

За даними прес-служби, 15 січня було перевірено режим та умови тримання Н.Савченко, а також надання їй меддопомоги в СІЗО №3 Новочеркаська.

"Під час відвідування Надія Савченко не висловила скарг на режим і умови тримання в СІЗО. У розмові з членами Громадської спостережної комісії сама Савченко оцінила стан здоров'я як задовільний", - сказали представники Е.Памфілової.

У прес-службі заявили, що у зв’язку з голодовкою лікарі здійснюють цілодобове медичне спостереження обвинуваченої та щодня проводять її огляд, контролюють вагу, а також беруть аналіз крові.

Як повідомлялося, Н.Савченко під час засідання в Донецькому міському суді Ростовської області 17 грудня 2015 року оголосила голодовку до кінця судового процесу в її справі.

За версією слідства, офіцер Збройних сил України Н.Савченко 17 червня 2014 року перебувала в розташуванні батальйону "Айдар" у районі селища Металіст Слов’яносербського району Луганської області, де здійснювала спостереження і коригування артилерійського обстрілу по ділянці блокпоста "ЛНР" із мирними громадянами, що перебували на ньому, зокрема трьома росіянами - кореспондентами ВДТРК. Унаслідок обстрілу двоє з них - Ігор Корнелюк та Антон Волошин – загинули. Н.Савченко всі звинувачення відкидає.

Н.Савченко з липня 2014 року перебуває в Росії під вартою.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА