13:30 20.01.2016

Уряд України в середу розширить ембарго на більш ніж 70 російських товарів

2 хв читати
Уряд України в середу розширить ембарго на більш ніж 70 російських товарів

Уряд України в середу ухвалить рішення про розширення введеного з 10 січня 2016 року ембарго на постачання до країни низки російських товарів ще більш ніж 70 товарними позиціями, заявив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк.

"На додаток до першого списку про перелік продукції, який заборонений до ввезення в Україну походженням із РФ, сьогодні додатково додається більше ніж 70 товарних позицій походженням із РФ, які не можуть бути ввезені на територію України",- сказав прем'єр, відкриваючи засідання Кабінету Міністрів у Києві в середу.

"Це контрзаходи на економічну агресію РФ, і ми надалі захищатимемо свій внутрішній ринок", - наголосив А.Яценюк.

Як повідомлялося, ембарго на низку товарів із РФ, введене українським урядом у відповідь на російську заборону, діє з 10 січня і щонайменше до 5 серпня 2016 року.

Згідно з оприлюдненою 2 січня на урядовому сайті постановою Кабміну № 1147 від 30 грудня 2015 р. "Про заборону ввезення на митну територію України товарів, що походять з Російської Федерації", до 5 серпня 2016 р. заборонено "ввезення на митну територію України товарів, що походять з Російської Федерації, за переліком згідно з додатком".

"Постанова втрачає чинність 5 серпня 2016 року або після скасування заборони ввезення на митну територію Російської Федерації товарів сільськогосподарського призначення, продукції та сировини, що походять з України", - йдеться в документі.

Під ембарго потрапило постачання продуктів харчування: м'яса, риби, низки молочних продуктів, плавлених сирів, кави, чаю, харчових сумішей, кондитерських і хлібобулочних виробів, продуктів дитячого харчування, макаронних виробів, соусів; смакових добавок і приправ, пива, спирту, горілки, кормів для собак, сигарет із фільтром.

Окрім цього, в запропонованому переліку, на відміну від російського, є хлористий калій із вмістом калію, інсектициди, фунгіциди, гербіциди, засоби, що запобігають проростанню паростків, і регулятори зростання рослин, родентициди, оболонки штучні для ковбасних виробів, обладнання для залізниць або трамвайних колій та локомотиви дизель-електричні.

Росія з 1 січня 2016 р. поширила дію продовольчого ембарго на Україну. Це передбачено постановою уряду РФ від 21 грудня 2015 року про поширення на Україну економічних заходів у відповідь у зв'язку з її приєднанням до антиросійських санкцій.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА