16:52 20.01.2016

Кабмін не продовжив надзвичайні заходи в енергетиці, дія яких минула 19 січня

1 хв читати
Кабмін не продовжив надзвичайні заходи в енергетиці, дія яких минула 19 січня

Кабінет Міністрів України не продовжив дію надзвичайних заходів в енергетиці, термін яких закінчився 19 січня, повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин в Києві в середу.

"Кабмін не продовжив. Я сьогодні вносив (пропозицію продовжити термін дії надзвичайних заходів – ІФ)", - сказав він.

За словами В. Демчишина, введення надзвичайних заходів в енергетиці дозволило зекономити 0,5 млн тонн дефіцитного вугілля за рахунок збільшення завантаження блоків атомних електростанцій (АЕС).

За словами міністра, після закінчення дії надзвичайних заходів держпідприємство "Енергоринок" вже запропонувало знизити навантаження на АЕС 900МВт, що призведе до збільшення навантаження на теплові електростанції, тариф на електроенергію яких вище.

В. Демчишин уточнив, що тариф "Енергоатому" становить 0,42 грн/1 квт / год, тариф теплових електростанцій - 1,05 грн/1 квтг.

За словами міністра, позицію щодо зниження навантаження на АЕС і збільшення її на ТЕС підтримував на засіданні Кабміну заступник міністра Кабінету Міністрів Вадим Гламаздін.

Він також повідомив, що під час урядового засідання було вирішено провести додаткову нараду і за її результатами вирішити питання продовження надзвичайних заходів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА