17:32 20.01.2016

Генпрокуратура зупинила передання справ до НАБУ

2 хв читати
Генпрокуратура зупинила передання справ до НАБУ

Генеральна прокуратура України зупинила передання кримінальних проваджень до Національного антикорупційного бюро зі вступом в силу закону про порядок розслідування справ органами прокуратури, але забирати у НАБУ передані раніше матеріали не буде, пояснюють у Генпрокуратурі.

"Вступив у силу закон про НАБУ - ми почали передавати справи, що підслідні Бюро. Частину справ передали, а після був проголосований закон, щоб на два роки продовжити слідство - щоб нові справи були в НАБУ, а старі - у нас", - розповів агентству "Інтерфакс-Україна" прокурор Генпрокуратури Владислав Куценко.

Він наголосив, що з того моменту, як закон вступив у силу, Генпрокуратура "зупинила передання справ НАБУ". "Але ті справи, які вже були передані, на нашу думку, назад нам повертатися не будуть з тієї причини, що за Конституціє, закон зворотної сили не має", - пояснив прокурор.

Верховна Рада 24 грудня 2015 року прийняла закон "Про внесення зміни до Кримінального процесуального кодексу України щодо кримінальних проваджень, які розслідуються слідчими органами прокуратури". Президент України Петро Порошенко підписав документ 11 січня 2016 року.

Внесені зміни надають можливість продовжити повноцінну і послідовну роботу з розслідування слідчими Управління спеціальних розслідувань Генпрокуратури України найбільш резонансних кримінальних проваджень, що стосуються злочинів проти учасників Революції Гідності у листопаді 2013 - лютому 2014 рр. та інших, скоєних попередньою владою.

Після ухвалення цього закону директор НАБУ Артем Ситник розповів, що Бюро поверне до Генпрокуратури 100 переданих раніше кримінальних проваджень і буде розслідувати лише ті справи, які відкриті детективами НАБУ.

"Якогось системного підходу при передачі не було, фактично це справи з сумнівною перспективою, це справи, які роками накопичувалися в Генпрокуратурі. Зараз закон прийнятий і ми ці справи повернемо (до Генпрокуратури – ІФ) і будемо розслідувати провадження, що внесені безпосередньо детективами", - повідомив А. Ситник.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

Просування російських військ на захід від Авдіївки пришвидшилося – британська розвідка

ТЧХУ та Мінсоцполітики підписали меморандум про співпрацю у сфері соціальних послуг

Ворог завдав авіаудару по промисловому об'єкту в Сумах - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА