14:22 21.01.2016

СЕС рекомендує запровадити обмежувальні заходи в дитсадках і вишах Києва через погіршення ситуації з грипом та ГРВІ

2 хв читати
СЕС рекомендує запровадити обмежувальні заходи в дитсадках і вишах Києва через погіршення ситуації з грипом та ГРВІ

Фахівці Держсанепідслужби у Києві, з урахуванням останніх даних щодо захворюваності на грип та ГРВІ, рекомендують ввести обмежувальні заходи в дошкільних установах і вишах.

"Щоб не допустити загострення епідемічної ситуації в Києві, ми пропонуємо поширити заходи не лише на школярів, а й на студентів і вихованців дитячих садків", - зазначив головний санітарний лікар Києва Олег Рубан, повідомляється на сайті Головного управління Держсанепідслужби у Києві.

У столичній СЕС інформують, що за даними щоденного моніторингу захворюваності на грип та ГРВІ спостерігається значне збільшення показників захворюваності серед дорослого населення та учнів загальноосвітніх навчальних закладів (у 1,6 рази), а також збільшення на 39% захворюваності серед осіб з організованих колективів старше 17 років (студенти коледжів, вищих навчальних закладів тощо).

Зважаючи на ситуацію, керівникам вишів пропонується до поліпшення епідемічної ситуації внести корективи до навчальних планів занять, щоб обмежити контакт у великих групах студентів, зменшити кількість лекційних годин в аудиторіях за рахунок збільшення годин, відведених на практичні навчальні заняття і тим самим розвести великі колективи.

У СЕС також вказують на необхідність посилення дезінфекційного режиму (проведення вологого прибирання з використанням дезінфікуючих засобів у навчальних кімнатах, лекційних аудиторіях, місцях загального користування, гуртожитках). Такі ж заходи рекомендується посилити і у позашкільних закладах у приміщеннях груп, роздягальнях, групових кімнатах, спальнях, буфетних і туалетах.

"Не допускати до відвідування закладів студентів, вихованців і учнів з ознаками інфекційного захворювання. Передбачити приміщення для тимчасової ізоляції осіб з ознаками захворювання на грип та ГРВІ. Вжити заходів у разі виявлення хворого з ознаками респіраторного інфекційного захворювання для його ізоляції від здорових осіб і негайного інформування про це відповідного закладу охорони здоров'я. Обмежити масові заходи в закритих приміщеннях. Ввести обмеження на проведення культурно-масових заходів у закритих приміщеннях, до поліпшення епідемічної ситуації", - також рекомендують фахівці СЕС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА