16:21 21.01.2016

Зустріч із Порошенком наблизила Україну і МВФ до підписання Меморандуму - Лагард

2 хв читати
Зустріч із Порошенком наблизила Україну і МВФ до підписання Меморандуму - Лагард

Директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду (МВФ) Крістін Лагард позитивно оцінює перспективу надання Україні чергового транша від МВФ.

"Я думаю, це була дуже позитивна дискусія, яка, я сподіваюся, наблизить нас до Меморандуму, над якими працюють наші команди, і я сподіваюся, цей процес завершиться успішно", - повідомила вона журналістам після переговорів із президентом України Петром Порошенко у Давосі в четвер.

Вона також поінформувала, що зустріч була дуже продуктивною, на переговорах обговорювалися питання економічного розвитку в Україні. "Ми обговорили перебіг реформ в Україні та ухвалення бюджету на 2016 рік", - додала К.Лагард.

Як повідомлялося, відкрита в березні цього року чотирирічна програма EFF загальним обсягом SDR12,348 млрд (близько $17,11 млрд за поточним курсом) із першим траншем у $5 млрд спочатку передбачала щоквартальний перегляд програми, виділення в 2015 році ще трьох траншів по SDR1,18 млрд (близько $1,63 млрд) і зменшення квартальних траншів у 2016-2018 роках до SDR0,44 млрд ($0,61 млрд).

Водночас Україна змогла отримати лише перші два транші, частина першого в розмірі $2,7 млрд пішла уряду для підтримки держбюджету, а одержувачем інших коштів традиційно став Нацбанк.

За словами глави міністерства фінансів України Наталії Яресько, МВФ під час ухвалення рішення про надання Україні чергового – третього траншу оцінюватиме виконання всіх попередніх умов і структурних маяків, виконання яких має термін до кінця грудня 2015 року. У разі успішного виконання таких умов рада директорів Фонду може провести збори щодо виділення третього транша ЕFF наприкінці січня - лютому.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Лише 3% випущених РФ із початку року по Україні ракет, безпілотників і керованих бомб уразили військові цілі - Умєров

Окупанти завдали авіаудару по Миколаївці Донецької області, загинула місцева жителька - МВС

Україні потрібна допомога, щоб підготуватися до російського наступу, - Зеленський

СБУ повідомила про підозру ватажкам "ДНР" за голосування на незаконних виборах

Відбулося надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів у зв'язку з обстрілами РФ української критичної інфраструктури

Під обстріл росіян потрапило таксі в Херсоні: водій загинув, двоє пасажирів поранені

"Укрнафта" почала бурити нову свердловину на заході країни

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА