17:19 21.01.2016

НКРЕКП: Зарплата 370 тис. працівників ПЕК і ЖКГ збільшиться за рахунок зниження ЄСВ

2 хв читати
НКРЕКП: Зарплата 370 тис. працівників ПЕК і ЖКГ збільшиться за рахунок зниження ЄСВ

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), ухвалила рішення про підвищення рівня заробітної плати для 370 тис. працівників ПЕК І ЖКГ.

Як повідомила прес-служба комісії у четвер, джерелом підвищення рівня заробітної плати стало зменшення з 1 січня 2016 рівня єдиного соціального внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування (ЄСВ).

"Із метою збереження кваліфікованих працівників в енергетичній і комунальній сферах та стимулювання їх до ефективної праці сьогодні на відкритому засіданні комісія ухвалила рішення про підвищення рівня заробітної плати без зміни рівня тарифів з направленням на виробничо-технічний персонал", - йдеться в повідомленні.

Мова, зокрема, йде про 164 тис. працівників електроенергетичної галузі, 130 тис. – в житлово-комунальному господарстві та 76 тис. – в нафтогазовому комплексі.

У комісії зазначають, що для ліцензіатів, тарифи яких регулює НКРЕКП, у чинних із 1 січня 2016 року структурах витрат, раніше було враховано ЄСВ у розмірі близько 37% фонду оплати праці згідно із законодавством, чинним до 31 грудня 2015 року.

Як повідомлялося, закон "Про внесення змін до Податкового кодексу і деяких законодавчих актів України про забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2016 році" встановлює з 2016 року єдину ставку єдиного соціального внеску (ЄСВ) 22% і скасовує 3,6% ЄСВ, що стягуються із зарплати працівників.

Після ухвалення поправок до Податкового кодексу наприкінці минулого року із закликами до бізнесу підвищити зарплату співробітникам звернулися президент Петро Порошенко і прем'єр Арсеній Яценюк.

НКРЕКП здійснює державне регулювання діяльності суб'єктів природних монополій у електроенергетиці, теплопостачанні, нафтогазовому комплексі, централізованому водопостачанні та водовідведенні, переробки та захороненні побутових відходів, а також забезпечує проведення цінової та тарифної політики в цих сферах.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кличко відвіз допомогу бійцям під Вовчанськ і Куп'янськ

На лінії фронту з початку доби зафіксовано 22 бойових зіткнення - Генштаб ЗСУ

МЗС України в річницю депортації кримських татар: нові злочини Кремля стали можливими через безкарність винних у злочинах минулого століття

Зло геноциду пішло проти України, почавши з Криму - Зеленський у 80-ті роковини депортації кримських татар

У неділю в низці областей України очікуються короткочасні дощі та грози

ДБР повідомило про підозру директору ФСБ РФ Бортникову і ще 20 "фсбешним" генералам

До чотирьох осіб зросла кількість загиблих унаслідок учорашнього удару по Харкову - ОВА

Від нічних атак дронів РФ постраждали енергооб'єкти в Полтавській і Харківській областях - Міненерго

Україна і союзники часто мають різні погляди на закінчення війни - Зеленський

На Київщині за підтримки американського благодійника Хансена заплановано реалізувати низку проєктів із відновлення та підтримки ВПО

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА