16:00 22.01.2016

Польський міністр заявив, що Польща прийняла 350 тис. біженців з України

1 хв читати
Польський міністр заявив, що Польща прийняла 350 тис. біженців з України

Міністр економічного розвитку Польщі Матеуш Моравецький заявив, що Польща в 2014-2015 роках прийняла 350 тис. українських біженців, повідомляє "Радіо Польща".

Так, згідно інформації видання, під час бесіди з журналістами на форумі в Давосі (Швейцарія) М. Моравецький наголосив, що його колеги зосереджуються на біженцях з Сирії та Іраку і забувають, що "є ще одна війна біля кордонів Євросоюзу – війна в Україні".

"Польща прийняла 350 тис. біженців, звичайно, різного роду, не тільки "військових", але і просто біженців з України в 2014 і 2015 рр .. Отже, за кількістю прийнятих біженців щодо популяції країни, Польща перебуває на другому місці після Великобританії", - цитує видання М. Моравецького.

"Радіо Польща" зазначає, що "міністр міг помилитися, вживши слово "біженці", оскільки, згідно з даними, в 2014 році до Польщі приїхали 350 тис. мігрантів з України.

Видання нагадує, що 19 січня на дебатах в Європейському парламенті прем'єр-міністр Польщі Беата Шидло наголосила, що Польща "прийняла близько мільйона біженців з України – людей, яким ніхто не хотів допомогти".

У свою чергу, посол України в Польщі Андрій Дещиця заявив, що слова польського прем'єра про "мільйон біженців з України" не відповідають дійсності, оскільки "у Польщі немає біженців з України, а є трудові мігранти".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА