20:02 22.01.2016

ЄБРР невдовзі розпочне роботу із залучення міжнародних організацій до капіталу держбанків - НБУ

2 хв читати
ЄБРР невдовзі розпочне роботу із залучення міжнародних організацій до капіталу держбанків - НБУ

Київ. 22 січня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) підтримує пропозицію залучити міжнародні організації в капітал державних банків і має намір найближчим часом почати роботу в цьому напрямку, повідомила прес-служба Національного банку України (НБУ) з посиланням на слова глави НБУ Валерії Гонтаревої.

"Стратегія розвитку державних банків, яку ми розробили спільно з Міністерством фінансів, передбачає залучення міжнародних фінансових організацій до участі в капіталі держбанків для впровадження кращих світових стандартів корпоративного управління і здійснення стратегічного розвитку цих банків. ЄБРР повністю підтримав нашу пропозицію і почне роботу в цьому напрямку вже найближчим часом", - сказала В. Гонтарева за підсумками зустрічі у рамках заходів Всесвітнього економічного форуму в Давосі з президентом ЄБРР Сумою Чакрабарті та віце-президентом ЄБРР Філіпом Беннетом.

Згідно з повідомленням, С. Чакрабарті наголосив, що ЄБРР і надалі залишатиметься партером України в проведенні реформ, зокрема у банківській системі.

Як повідомлялося, Міністерство фінансів України в грудні-2015 планувало допрацювати і представити громадськості стратегію розвитку державних банків.

Стратегія припускала корінні зміни в стандартах корпоративного управління державного банківського сектора, а також перегляд бізнес-моделей і стратегічних цілей банків державної форми власності.

Згідно інтерв'ю ЗМІ в грудні-2015 заступника міністра фінансів Артема Шевальова, Мінфін вважає доцільним продаж не менше 25% акцій державного Ощадбанку і Укрексімбанку до кінця 2019 року.

Крім того, за його словами, впродовж двох років планується ухвалити рішення або про приватизацію Укргазбанку, або про приєднання до іншого держбанку.

А. Шевальов також повідомив, що Держзембанк буде ліквідовано, Український банк реконструкції та розвитку вже передано до ФДМ і незабаром його буде виставлено на продаж.

"Що стосується квазідержбанків - "Хрещатика", Експрес-Банку та банку "Новий", то ми вважаємо, що в перспективі державі там робити нічого", - сказав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли село на Харківщині, двоє мирних жителів загинули, п'ятеро поранені

Армія РФ прагне захопити Вовчанськ для створення плацдарму з підготовки другого етапу наступу в Харківській області - ISW

Сили ППО за ніч знищили 24 дрони-камікадзе в південних регіонах, 20 із них - в Одеській області

За добу на Харківщині одна загибла та 11 постраждалих унаслідок ворожих обстрілів - Синєгубов

Російська армія найближчим часом має намір тиснути по всій лінії фронту - ISW

У Середземному морі на бойовому чергуванні чотири кораблі РФ, один із них ракетоносій "Калібрів"

Усі дрони-камікадзе, які атакували вночі Київську область, збито, немає ні пошкоджень, ні постраждалих - ОВА

Окупанти продовжують обстрілювати прикордоння Сумщини - ОВА

Окупанти за добу завдали близько 460 ударів по Запорізькій області, одна людина поранена - голова ОВА

Ворог продовжує обстрілювати Херсонську область, двоє загиблих і двоє поранених

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА