10:20 25.01.2016

США підтримали позицію Києва, що в 2016 році мають бути виконані Мінські угоди і на Донбас повернено суверенітет України

2 хв читати
США підтримали позицію Києва, що в 2016 році мають бути виконані Мінські угоди і на Донбас повернено суверенітет України

Американська сторона підтримала позицію Києва щодо того, що у 2016 році має бути повернено український суверенітет на Донбас, заявляє президент України Петро Порошенко.

"Я наголосив на прес-конференції 14 січня, що завдання, яке я ставлю перед собою, перед Україною, яке ми координуємо з нашими партнерами, - це те, щоб у 2016 році український суверенітет було повернено на Донбас. Як його повернути - один шлях: імплементувати Мінські угоди", - сказав президент в інтерв'ю українським телеканалам, показаному в неділю ввечері.

Він нагадав, що останніми днями провів у Давосі переговори з віце-президентом США Джозефом Байденом і держсекретарем США Джоном Керрі.

"Цю позицію підтримав держсекретар США Джон Керрі. Ми провели дуже довгі переговори в Давосі. Зустріч, яка планувалася на 25 хвилин, тривала з Дж.Байденом понад чотири години", - сказав П.Порошенко.

За його словами, сторони детально опрацювали всі кроки для співпраці в цьому напрямі.

"Ми вперше пішли в деталі кожного пункту Мінських угод. Що таке політичне врегулювання, що таке складова безпеки, яким чином ми координуємо наші дії з європейськими партнерами", - сказав глава держави.

Також, за його словами, обговорювалися реформи в Україні та їх підтримка з боку США. "Була заява держсекретаря США про те, що вони сподіваються на те, що шляхом повного виконання Мінських домовленостей санкції стосовно РФ може бути ослаблено", - сказав П.Порошенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА