14:30 25.01.2016

У нових електронних паспортах передбачена можливість внесення додаткових даних

2 хв читати
У нових електронних паспортах передбачена можливість внесення додаткових даних

У паспорті громадянина України нового зразка у вигляді пластикової ID-картки передбачена можливість внесення додаткових даних у майбутньому, повідомив в. о. голови Державної міграційної служби (ДМС) Максим Соколюк.

"Ми запланували цей документ на майбутнє. Документ видається на десять років", - сказав М.Соколюк під час вручення перших паспортів у вигляді ID-картки 16-річним громадянам України в Кабінеті Міністрів у понеділок.

Присутній на церемонії прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк роз'яснив, що в електронний чіп на новому документі буде можливість внести електронний цифровий підпис, різноманітні індивідуальні коди громадян - платника податків, пенсійний код тощо.

"Тобто буде один-єдиний документ, яким ви зможете ідентифікувати себе й отримувати послуги від держави, - зокрема через Інтернет, у тому числі через електронний підпис, і не чекати в черзі на манну небесну", - сказав А.Яценюк.

Як повідомлялося, раніше М.Соколюк заявляв, що паспорт у вигляді пластикової картки є самостійним документом і не завжди потребує зчитування з нього додаткової інформації. Ті ж служби, яким ця інформація знадобиться, буде забезпечено відповідними пристроями. В ID-картці використовується безконтактна технологія зчитування інформації, вона не є новою і масово використовується в смартфонах, планшетах та інших сучасних пристроях.

У разі ж відсутності необхідних пристроїв зчитування в різних установах передбачена можливість видачі додаткових довідок. Законом не передбачено нанесення на картку місця реєстрації, і у разі, якщо її вимагатимуть, наприклад, у поліклініці, то передбачена добровільна видача довідки про місце проживання в паперовому вигляді.

За словами М.Соколюка, такий захід є тимчасовим - до моменту появи зчитувальних пристроїв в усіх установах, що працюють із громадянами.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

ЗС України відбили 82 атаки окупантів за добу на семи напрямках

"УЗ" стала об'єктом масових атак росіян: у Донецькій області загинуло троє залізничників

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА