11:42 27.01.2016

Поліпшенню ділового клімату сприятиме зниження норми обов'язкового продажу валюти та скасування заборони на її купівлю для виведення дивідендів

2 хв читати
Поліпшенню ділового клімату сприятиме зниження норми обов'язкового продажу валюти та скасування заборони на її купівлю для виведення дивідендів

Першочерговими кроками для поліпшення ділового клімату в Україні є зниження норми обов'язкового продажу валюти та скасування заборони на купівлю іноземної валюти для подальшого виведення дивідендів за кордон.

Як повідомляється на веб-сайті Національного банку України (НБУ), таку думку висловили представники керівництва НБУ та Міністерства економічного розвитку і торгівлі під час зустрічі 26 січня.

Глава НБУ Валерія Гонтарева під час зустрічі повідомила, що скасування цих обмежень відбуватиметься поступово.

"НБУ розробив відповідний план разом з МВФ, який відштовхується від виконання певних умов і не є прив'язаним до конкретних строків", - наводить прес-служба НБУ слова В.Гонтаревої.

За її словами, зокрема, передумовами для скасування валютних обмежень є продовження співпраці з МВФ, стабілізація макрофінансової ситуації та зростання ріст міжнародних резервів НБУ. В.Гонтарева також запросила представників Мінекономрозвитку долучитися до робочої групи НБУ, яка працює над дорожньою картою масштабної лібералізації всієї системи валютного регулювання.

Учасники зустрічі також обговорили питання приватизація державних підприємств.

"Нашим першим пріоритетом на цей рік є запуск масштабної приватизації. Це дасть змогу залучити в країну кошти від стратегічних інвесторів та модернізувати наші підприємства. Крім того, з першого січня "на повну" запрацювала зона вільної торгівлі з ЄС - а це не лише доступ на найбільший об’єднаний ринок у світі для наших експортерів, а й шанс стати "фабрикою Європи". Завдяки вигідним умовам для експорту в ЄС та висококваліфікованим українським робітникам європейським компаніям стало вигідно розташовувати своє виробництво в Україні", - наведено в повідомленні слова міністра економічного розвитку і торгівлі Айвараса Абромавичуса.

Як зазначено в повідомленні, представники НБУ та МЕРТ домовилися об'єднати зусилля та створити відповідні умови для виходу на український ринок таких провідних міжнародних компаній, як міжнародна система інтернет-розрахунків PayPal та інші. Зокрема, ще влітку 2015 року НБУ вніс зміни до Положення про порядок реєстрації платіжних систем, учасників платіжних систем і операторів послуг платіжної інфраструктури, які забезпечили спрощений порядок реєстрації міжнародних систем інтернет-розрахунків.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У прикордонній смузі в межах Ужгородського району введено додаткові режимні обмеження

Кожен звільнений 31 травня з російського полону повідомив про катування з боку РФ - місія ООН

У Мінкультури замислюються над питанням, чи потрібно скорочувати мережу закладів культури з огляду на скорочення населення України

Постпреди ЄС погодили санкції щодо Білорусі

Від початку доби ворог проявляє найбільшу активність на покровському та лиманському напрямках - Генштаб ЗСУ

РФ тримає в Азовському морі два ракетоносії з 16 "Калібрами"

Більшість українців негативно ставиться до ідеї проведення виборів до завершення війни - опитування

Зеленський привітав Рютте з призначенням на посаду генсека НАТО

Рютте: З нетерпінням очікую жовтня, щоб приступити до виконання обов'язків генсека НАТО

Заарештовано двох одеситів, які на замовлення спецслужб РФ підпалили авто ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА