13:26 28.01.2016

Суд дозволив участь компанії Коломойського та Боголюбова у зборах JKX

2 хв читати

Британський суд дозволив участь Eclairs Group Ltd. українських бізнесменів Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова у зборах акціонерів нафтогазової компанії JKX 28 січня, Eclairs підтримає кадрові пропозиції другого за розміром акціонера - Proxima Capital Group(PCG).

Про це агентству "Інтерфакс-Україна" повідомив директор Eclairs Михайло Бакуненко в четвер.

"Ми отримали рішення суду, що дозволяє нам голосувати на зборах. Ми підтримуватимемо кандидатів від Proxima - вони запропонували хорошу незалежну команду. Вважаємо, що пропозиції Proxima справді збалансовані, кандидат на СЕО має великий досвід у нафтогазовому секторі. Сподіваємося, що йому вдасться розгорнути JKX", - сказав він.

Як повідомлялося, раніше рада директорів JKX Oil&Gas повідомила Eclairs (володіє 27,47% акцій JKX) і Glengary Overseas Ltd (володіє 11,42%) про обмеження права голосу на зборах акціонерів 28 січня, де вирішуватимуть питання зміни менеджменту компанії.

JKX з активами в Україні проведе збори акціонерів 28 січня на пропозицію одного з її акціонерів - російської Proxima Capital Group (PCG, заснована колишнім заступником голови Альфа-Банку Володимиром Татарчуком).

Proxima Capital Group пропонує призначити директорами Пола Остлінга (Paul Ostling, екс-менеджер Ernst&Young і чинний член ради директорів "Уралкалію"), Тома Ріда (Tom Reed) і Рассела Гора (Russell Hoare).

На думку Proxima, чинний менеджмент JKX діє неефективно.

Правління JKX, у свою чергу, вважає дії Proxima спробою отримати контроль над JKX без справедливої плати за це.

Провідними акціонерами компанії є Eclairs Group І.Коломойського та Г.Боголюбова - 27,54% акцій, Glengary Overseas Limited Олександра Жукова - 11,45% акцій. Крім того, російська Proxima Capital Group володіє 19,92% акцій JKX.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА