10:59 29.01.2016

Порошенко сподівається на активізацію міжцерковного діалогу і консолідацію українського православ'я

2 хв читати
Порошенко сподівається на активізацію міжцерковного діалогу і консолідацію українського православ'я

Президент України Петро Порошенко впевнений у швидкій консолідації українського православ'я і розраховує на гідне представлення Української православної церкви (Московського патріархату) на Всеправославному Соборі.

"Вірю, що Собор (Собор єпископів УПЦ (МП) – ІФ) відгукнеться на прагнення українського народу під час випробувань, що його рішення будуть спрямовані на підтримку всенародних зусиль. Переконаний, що таким очікуваним відгуком може бути активізація процесів міжцерковного діалогу та консолідації українського православ'я, зміцнення державно-церковного партнерства в справі допомоги воїнам, реабілітації тих, хто повернувся з фронту, соціального захисту постраждалих від агресії", - йдеться у зверненні глави держави до учасників Собору єпископів УПЦ (МП), що відбудеться в п'ятницю в Києво-Печерській Лаврі.

П. Порошенко також висловив сподівання, що єпископат УПЦ-МП гідно представить Україну на Всеправославному Соборі, скликання якого відбудеться в 2016 році. "Упевнений, що робота цього авторитетного православного форуму не лише допоможе консолідації і зміцненню позицій світового православ'я, але і сприятиме процесам об'єднання українського православ'я та українського суспільства", - додав президент.

Чергове засідання Священного Синоду УПЦ (МП) відбудеться в п'ятницю в Києво-Печерській Лаврі, після його завершення розпочнеться Собор єпископів Церкви.

Згідно зі Статутом про управління УПЦ (МП), Собор єпископів є вищим органом церковної влади і управління в УПЦ (МП). До його складу входять єпархіальні архієреї, а також вікарні архієреї, які очолюють синодальні установи та духовні академії. Собор єпископів скликає митрополит Київський і всієї України за мірою необхідності, але не рідше, ніж раз на рік.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА