12:52 29.01.2016

Українці погано обізнані про конкурси на посади в місцевих прокуратурах

2 хв читати
Українці погано обізнані про конкурси на посади в місцевих прокуратурах

Лише 6,3% опитаних українців знають про конкурси на посади в місцевих прокуратурах у рамках реформи прокуратури в Україні, 20% щось про це чули, 72,5% не знають про цей конкурс.

При цьому, як свідчать результати опитування, проведеного Фондом "Демократичні ініціативи ім. Ілька Кучеріва" та Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС), лише 3,8% повністю довіряють результатам цього конкурсу, 29,9% - переважно довіряють, 30,8% - переважно не довіряють і 20,1% - повністю не довіряють результатам цього конкурсу.

Лише 12,8% респондентів знають про конкурс на посаду антикорупційного прокурора, 25% - щось про це чули, 60,5% - не знають про цей конкурс.

Водночас лише 4,5% повністю довіряють результатам цього конкурсу, 26,3% - переважно довіряють, 33,5% - переважно не довіряють, 17,7% - повністю не довіряють.

Загалом 41,6% українців повністю не довіряють прокуратурі, 34,4% - переважно не довіряють, 8,2% - переважно довіряють і 1,4% - повністю довіряють.

Лише 0,7% опитаних вважають, що прокуратура ефективно захищає права громадян, 8,4% - вважають, що вона, як правило, ефективно це робить, 35,1% вважають, що, як правило, прокуратура неефективно захищає права громадян, і 41,8% вважає, що прокуратура неефективно захищає права громадян.

Опитування проводилося з 15 по 25 грудня 2015 року для проекту Центру політико-правових реформ. Його проводили в усіх областях України, окрім Криму. У Донецькій і Луганській областях проводили лише на території, яку контролює Україна. Опитано 2040 людей. Похибка вибірки не перевищує 2,3%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

"Укрзалізниця" продовжила маршрут Dnipro City Express до Синельникова

Сирський про потребу в "мобілізації 500 тис.": Після аудиту це число суттєво зменшено

Приїждже російське населення повинне буде виїхати з Криму й інших окупованих територій - Ташева

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА